Budapesti challenger-tenisztorna

2018.02.09. 19:09

Fucsovics már az elődöntőben

Fucsovics Márton elődöntőbe jutott a 64 ezer euró (19,8 millió forint) összdíjazású budapesti challenger-tenisztornán azzal, hogy pénteken két játszmában legyőzte a német Kevin Krawietzet.

Hungary's Marton Fucsovics serves to Belgium's David Goffin during their tennis match as part of the Davic Cup World group tie between Belgium and Hungary, on February 4, 2018 in Angleur. / AFP PHOTO / BELGA / ERIC LALMAND / Belgium OUT

Forrás: AFP/BELGA

Fotó: Eric Lalmand

A világranglistán 62. magyar játékos – akit az első helyen emeltek ki a szervezők – a negyeddöntőben lassan lendült bele, és bár adogatást nem veszített el az ATP-rangsorban 557. ellenfelével szemben, egyszer bréklabdát kellett hárítania. Ő 5:4-es vezetésnél jutott fogadóelőnyhöz, élt is vele, és 32 perc alatt övé lett a nyitószett.

A második játszma már simább eredményt hozott, Fucsovics ezúttal már 2:1-nél brékelt, és végül 59 perc alatt győzött.

„Ma sokkal felszabadultabban, lazábban tudtam játszani, mint csütörtökön, úgy érzem, átment rajtam a fáradtság. Jobban szerváltam és agresszívabb voltam”

- mondta a találkozó után Fucsovics, aki a szombati elődöntőben a spanyol Nicola Kuhnnal (237.) vagy az észt Jürgen Zoppal (173.) találkozik a BOK Sportcsarnokban.

Eredmények, negyeddöntő:

Fucsovics Márton (1.)-Kevin Krawietz (német) 6:4, 6:3

Pospisil (kanadai, 2.)-Lestienne (francia) 6:4, 4:6, 6:3

Milojevic (szerb, 8.)-Ymer (svéd, 4.) 7:6 (9-7), 6:3

később:

Kuhn (spanyol)-Zopp (észt, 6.) 6:3, 6:3

Borítókép: AFP PHOTO / BELGA / Eric Lalmand

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában