Krimi

2023.07.01. 06:30

Döbbenet: egyre többen halnak meg az óbudai toronyházban

A Szentendrei úti tizenöt emeletes panelt horrorházként emlegetik a helyiek.

MW

Sokan ugrottak már ki öngyilkossági szándékkal az épületből

Forrás: Metropol

Fotó: Végh István

Az óbudai panelházat évek során már több elkeseredett ember választotta öngyilkossága helyszínéül, a napokban is történt egy: szerda délután egy középkorú férfi vetette le magát a tizenöt emeletes ház legfelső erkélyéről.

Hatalmas puffanást hallottam, ezért kimentem a ház elé és láttam, hogy egy középkorú férfi fejjel egy áruszállító autó szélvédőjének csapódott, majd a betonra esett. Szörnyű látvány volt

- idézte fel egy szemtanú, aki hozzátette, hogy a közelben ült két söröző férfi és centiken múlt, hogy nem rájuk zuhant. 

A 15 emeletes "horrorház"
Fotó: Bors / Forrás: Bánkúti Sándor

A helyiek szerint nem a házban lakott az öngyilkos férfi, nem ismerték. A rendőrség még vizsgálja az eset körülményeit - derül ki a Bors cikkéből. 

Már több ilyen esetet is láttak

A házban lakók azt mondták, nem először történt öngyilkosság a környéken.

Tíz év alatt már több öngyilkosságot láttunk itt, szinte már meg sem lepődünk. Az emberek könnyen besurrannak a házba és felsétálnak a legfelső emeletre, ahol a folyosóról nyíló erkélyről kivetik magukat

- mondta a tizenöt emeletes ház földszintjén lévő bolt tulajdonosa, aki szerint jó lenne, ha csak a lakók tudnának bejutni a házba.

A házban lakókat megrázta, ha meg nem is lepte az eset
Fotó: Bánkúti Sándor / Forrás: Bors

Január végén egy családapa vetette ki magát a toronyház nyolcadik emeletéről, aki az ugrás előtt búcsúlevelet hagyott a 10 éves kislányának.

Úgy tudjuk, hogy mielőtt felmászott volna az erkély peremére, írt egy levelet a lányának. Azt nem tudjuk, hogy mi állt benne, de biztosan szívszaggató

– mondta egy lakó.

Van segítség!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a www.ongyilkossagmegelozes.hu oldalt!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában