Jótékonyság

2022.03.11. 10:08

Nem akármilyen adománnyal segít a menekülteknek Gáspár Zsolti

A roma hírességet mélyen megérintette az ukrán–magyar határon kialakult menekültkrízis, ezért úgy döntött, egy teherautónyi adománnyal útnak indul. Csütörtök hajnalban még egy disznót is levágott, hogy a Baptista Szeretetszolgálat önkéntesei főzhessenek belőle a rászorulóknak.

Vérzik a szívem, amikor a híradóban látom a háború elől menekülő, kiszolgáltatott embereket.Sírva fakadtam, amikor azt láttam, hogy anyák, csöpp gyerekekkel a karjukon lépik át a határt és kérnek segítséget Magyarországon – kezdte a Borsnak Zsolti gazda, aki a határlátogatás előtt Hajdúhadházra sietett, ahol egy Ukrajnából menekült 15 fős roma család kapott menedéket a Roma Misszió helyi szervezetétől.

Forrás: Szabolcs László

 

 – Pár napja értesültem róla, hogy öt menekült asszonyt és tíz kisgyermeket szállásoltak el Hajdúhadházon, így most az első utunk oda vezet édesapámmal. A ma hajnalban levágott disznó felét odavisszük és kapnak tartós élelmiszereket, tisztító és tisztálkodási szereket, illetve rengeteg gyerekruhát is, hiszen gyakorlatilag egy-egy táskával érkezett a család – magyarázta Gáspár Zsolt, miközben segítőivel telepakolta a teherautót és a saját kocsija csomagterét is adományokkal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában