kicsattanó formában van

2018.11.03. 10:32

Deák Bill Gyula: ha rajtam múlna, betiltanám a playbacket

A magyar blueskirály hét évvel ezelőtti szívrohama óta drasztikusan visszavett a rock and roll életvitelből, s azóta mintha kicserélték volna. Sőt azt állítja, a hangja még jobb lett.

Eldobta az utolsó szál cigit, kiitta az utolsó pohár bort, megette az utolsó tál körömpörköltet. Mindez úgy hangzik, mintha Bill kapitány egy süllyedő hajón állna. Valójában a hajó dagadó vitorlával szeli a vizeket, kapitánya pedig jobban érzi magát, mint tíz évvel ezelőtt – számolt be róla a Bors.

Deák Bill Gyula jövő csütörtökön tölti be a hetedik ikszet, amit másnap egy nagykoncerttel ünnepel meg a Papp László Budapest Sportarénában.

„Nem érzem magam hetvennek. Edzésben vagyok, odafigyelek magamra. Több mint harminc kiló ment le rólam az évek alatt. Sokkal jobb így mozogni, nem fáj annyira a lábam.

Ám vigyázni kell nagyon az evéssel. Odafigyelünk az összetevőkre, és a mennyiségre. Nagyon nehéz, hogy olyan ételeket egyek, amelyek még elég kalóriadúsak. Vigyáznom kell arra, nehogy elszaladjon velem a ló, és visszaszedjem a kilókat” – összegezte a lapnak az énekes.

A Kőbánya díszpolgárának választott rocker egyébként nemcsak a súlyfeleslegétől szabadult meg az életmódváltással, hanem a piától és a cigitől is, aminek nem is remélt, nagyon áldásos hatása lett.

„A hangom is jobb lett, mióta végleg megszabadultam a cigitől. Eredeti hangnemben énekelek élő zenére, playback nincs, soha nem tátogunk.

Minden élő, ez a leglényegesebb. Az élő zene verhetetlen. Ha rajtam múlna, betiltanám a playbacket”

- mondta Deák Bill Gyula, aki roppant boldog, hogy még ma is olyan sokan kíváncsiak rá, hogy rajongói simán megtöltenek egy arénát.

„Nagyon meg kellett dolgoznom azért, hogy idáig eljussak. Rengetegen gáncsoltak, és próbálnak gáncsolni még ma is, de amit idáig megszereztem, azt már nem tudják elvenni tőlem.

Azt a pár évet meg, ami még nekem hátra van – remélem –, nem is akarják már elvenni tőlem. Ha még öt-tíz évig tudok énekelni, akkor minden rendben lesz. Az emberek szeretnek.

Az a szeretet, amit kapok a közönségemtől, engem az egekbe repít. Ez rendkívül nagy dolog”

- zárta az interjút Deák Bill Gyula.

Borítókép: Deák Bill Gyula bluesénekes 2018. július 27-én

Ezek is érdekelhetik