Katar 2022

2022.12.19. 09:01

Scaloni: ennek a csapatnak mindenre volt válasza

Lionel Scaloni szövetségi kapitány szerint az argentin labdarúgó-válogatott annak köszönheti harmadik világbajnoki címét, hogy minden nehézségre volt válasza a katari tornán.

Nool/MTI

Lionel Scaloni, az argentin válogatott szövetségi kapitánya

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Tolga Bozoglu

– Nem hiszem el, hogy mennyit szenvedtünk egy tökéletes meccsen. Hihetetlen, de ennek a csapatnak minden nehézségre volt válasza. Ma nagyon komoly ütésekből is felálltunk az egyenlítések után – utalt arra a 44 éves tréner, hogy a rivális francia csapat a rendes játékidőben 0-2-ről, majd a hosszabbításban 2-3-ról is egyenlített. – Azt szeretném üzenni mindenkinek, hogy élvezzék ki ezt a pillanatot, mert ez egy történelmi momentum Argentína számára.

MESSI, Lionel
Lionel Messi argentin csapatkapitány felmutatja a FIFA-világkupát, a vb trófeáját, miután csapata 4-2-re győzött a katari labdarúgó-világbajnokság döntőjében játszott Argentína-Franciaország mérkőzés 3-3-as hosszabbítása utáni tizenegyes-párbajban 
Fotós: Ronald Wittek / Forrás: MTI/EPA

– Lenyűgöző, hogy ez így végződött. Tudtam, hogy egyszer Isten megajándékoz ezzel, de nem tudom, miért volt olyan érzésem, hogy ez így fog történni. Ez ismét nagyon boldoggá tett – fogalmazott a duplázó és a torna legjobbjának választott Lionel Messi, aki elárulta, hogy Argentínába szeretne utazni, hogy honfitársaival ünnepeljen.

A 35 éves Messi kijelentette azt is, hogy nem vonul vissza a válogatottól: – Akarok néhány mérkőzést világbajnokként játszani. Szerencsés vagyok, hogy minden címet megnyertem már előtte, egyedül ez hiányzott a pályafutásomból, ezért ezt szeretném megosztani a szurkolókkal Argentínában.

A torna legjobb kapusának választott Emiliano Martínez szerint csak tette a dolgát, egyúttal ő is azt emelte ki, hogy nem rogyott össze a csapat a váratlan egyenlítés után: – Két vacak lövés és egyenlítettek. Adtak még egy büntetőt nekik, abból is gólt szereztek – utalt az Aston Villa hálóőre arra, hogy Mbappé duplájáig jószerivel dolga sem volt. – Nyugodt voltam a tizenegyesek során, csak tettem a dolgomat. Álmodni sem tudtam volna szebb világbajnokságot.

– Ez egy olyan pillanat, amelyet soha életemben nem fogok elfelejteni – mondta örömittasan a legjobb fiatal játékosnak választott Enzo Fernández. – Az, hogy a hazámat képviselve megnyertük világbajnokságot, felbecsülhetetlen. Most ünnepeljünk együtt.

– Nagyon megszenvedtünk ezért a sikerért, de megérdemelten nyertünk. Megvertük a legutóbbi bajnokot, ez olyan öröm, amit nem tudok szavakba önteni. Büszke vagyok arra, hogy argentinnak születtem, ma a világ tetején vagyunk – fogalmazott a védő Rodrigo De Paul.

A vasárnapi döntőben az argentin válogatott 2-2-es rendes játékidő és 3-3-as hosszabbítás után tizenegyesekkel 4-2-re győzte le a legutóbb aranyérmes francia csapatot Luszailban.

 

 

Címkék#vb 2022

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!