Katar 2022

2022.12.11. 11:16

Reagált a FIFA a holland-argentin meccs botránybírójának ítéleteire

Ahogy az lenni szokott, a mérkőzéseket követő napon a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) illetékes bizottsága a Hollandia-Argentína vb-negyeddöntővel kapcsolatban is átnézte a játékvezető közreműködését.

Nool/Origó

Antonio Mateu spanyol játékvezető

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Nusad Szekkajil

Antonio Mateu-hoz döntéseit is kiértékelték szombaton, a spanyol bíró teljesítménye a FIFA-ban megszokott kritériumok szerint a technikai részét tekintve jó volt, de a büntetéseket figyelembe véve talán nem volt tökéletes a teljesítménye – írja az Origó.

Ugyanakkor hozzátették, hogy ha ennél is szigorúbban osztotta volna a lapokat, alig maradt volna rajta kívül valaki a pályán. Kiemelték, hogy Leandro Paredest talán súlyosabban is büntethette volna, aki a szabálytalansága után a holland kispad irányába bombázta a labdát.
A 139 játékpercben plusz a tizenegyesek alatt nem voltak azonban komolyabb hibái. A közleményben a ráadás hossza miatt is dicsérték Lahozt, aki a hosszabbítás nagyságát jól kezelte, megfelelő időt tett rá a játékidő állása miatt.

Minden, ami katari foci-világbajnokság: kattints és kövesd híreinket

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!