Világbajnokság

2022.11.20. 18:59

Lenullázták a házigazdát a nyitómeccsen, Ecuador kezdett jobban

Mindkét találatot Enner Valencia szerezte.

Nool/MTI

Az ecuadori játékosok, miután büntetõbõl megszerezték az elsõ gólt a katari labdarúgó-világbajnokság Katar-Ecuador nyitómérkõzésén az al-hori al-Bajt Stadionban

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Ronald Wittek

A-csoport, 1. forduló: 
Katar - Ecuador 0-2 (0-2)
al-Hor, al-Bajt Stadion, 67 372 néző, v.: Daniele Orsato (olasz)

Katar: Szaad Al-Seeb - Pedro Miguel, Basszam Al-Ravi, Bualem Huhi, Abdelkarim Hasszan, Homam Ahmed - Hasszan Al-Hajdosz (Mohammed Vaad, 71.), Karim Budiaf, Abdulaziz Hatem - Almoez Ali (Mohamed Muntari, 71.), Akram Afif

Ecuador: Hernán Galíndez - Ángelo Preciado, Félix Torres, Piero Hincapié, Pervis Estupinán - Gonzalo Plata, Jhegson Méndez, Moises Caicedo (Alan Franco, 90.), Romario Ibarra (Jeremy Sarmiento, 68.) - Enner Valencia (José Cifuentes, 77.), Michael Estrada (Kevin Rodríguez, 90.)

Gólszerző: Valencia (16., 31. - az elsőt 11-esből)
Sárga lap: Al-Seeb (15.), Ali (22.), Budiaf (36.), Afif (78.), illetve Caicedo (29.), Méndez (56.)

A 15. percben tizenegyest kapott Ecuador. Valencia lépett ki ziccerben, elvitte a labdát Szaad al-Sib mellett, de katari kapus kézzel utána nyúlt, a támadó pedig elesett. Valencia állt a labda mögé, és magabiztosan a bal alsóba helyezett a jobbra vetődő kapus mellett (0-1).

A 31. percben egy jobb oldali beadás után Valencia emelkedett a magasba, és 11 méterről védhetetlenül fejelt a jobb alsó sarokba (0-2).

Az Origo részletes beszámolója itt olvasható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!