szavazásértékelés

2021.01.07. 10:50

Kevesen bíznak a járványügyi korlátozások enyhítésében

A korábban bevezetett intézkedések határideje január 11., a kormány a napokban dönt a szükséges szabályok fenntartásáról.

A koronavírusjárvány elleni védekezés jegyében született intézkedések miatt soha nem látott lezárásokra volt szükség. Kijárási korlátozás bevezetése, családi összejövetelek létszámának maximalizálása, a karácsonyi ünnepek szűk körben való megélése és az új évet is a négy fal között kellett várni. A korábban bevezetett intézkedések határideje január 11, a kormány a napokban dönt a szükséges intézkedések fenntartásáról. Olvasóinkat arról kérdeztük, bíznak-e az enyhítésben.

Borúlátó eredmények születtek, a kérdés úgy hangzott: vajon várható a járványintézkedések enyhítése?

Szavazóink többsége (32%) úgy gondolta, amíg nincs átoltottság, nem érdemes ezen gondolkozni. Biztató lehet számukra, hogy megkezdődött a vakcina beadása, első körben a frontvonalban harcolók, az egészségügyi dolgozók számára, valamint ma megkezdődött az idősotthonok dolgozóinak és lakóinak oltása is.

" />

A válaszadók 27%-a gondolja azt, hogy jók a tendenciák, de ha enyhítünk, jöhet a harmadik hullám.

" />

Alig kevesebben látják úgy (24%), hogy magasak még a számok, korai lenne az enyhítés.

" />

Látható, hogy a válaszadók 83%-a szerint még szükséges lehet a korlátozások fenntartása. Csupán olvasóink 17% látja úgy, hogy csökkenőben a terjedés, lassan akár enyhíteni is lehet.

" />

[eweb-voting id="3670411"]

 

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!