dinamikus fejlődés

2018.03.24. 15:59

Egyre népszerűbb úti cél Marokkó

Jelentősen nőhet a Marokkóba látogató magyar turisták száma az idén, ezért az év végén új közvetlen repülőjárat is indulhat.

A 201 magyarországi utazásszervezőt tömörítő szövetség 87. közgyűlésén Erdei Bálint, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének elnöke megnyitójában kiemelte: komoly lehetőség van a két ország közötti turisztikai kapcsolatok további erősítésére. Ehhez a közvetlen légi járatok indítása mellett a szakmai találkozók is hozzájárulnak.

Az éves közgyűlésen több mint 70 magyarországi utazási iroda vett részt. A külföldi turisztikai szervezetek egyre komolyabban érdeklődnek a szakmai együttműködésről a MUISZ-szal, miután egyre nagyobb lehetőséget látnak a szervezett magyar kiutaztatásban – tette hozzá.

Szólt arról, hogy a MUISZ egyik fontos célja, hogy Magyarországon is bevezessék a szabályozási oldalon azt a több országban elfogadott gyakorlatot, hogy az irodák az utazás teljes költségét egy összegben feltüntetve legyenek kötelesek megadni. Az utazók számára ez átláthatóbbá teszi a foglalásokat – fűzte hozzá Erdei Bálint.

Kitért arra is, hogy a jogosulatlan utazásszervezés ellenőrzéséhez az utazók biztonsága érdekében a hatóságoknak sokkal nagyobb jogkört kellene kapniuk a szervezet szerint.

Tromler Miklós marokkói magyar nagykövet arról számolt be, hogy a reptéri igazgatóság statisztikái szerint februárban 2700 magyar turista érkezett Budapestről, a tavaly ősszel indított Budapest-Marrákes, Budapest-Agadir közvetlen járatok közel 100 százalékos kihasználtsággal működnek. Hozzátette: 2018-ban várakozásaik szerint legalább 30 ezer főre emelkedhet a Marrákesbe érkező magyar turisták létszáma.

Kitért arra, hogy folyamatosak a tárgyalások a közvetlen Budapest-Casablanca járat indításáról a Royal Air Maroc-kal, ez 2018 végén vagy 2019 elején megvalósulhat.

Kiemelte: Marokkó stabil, tiszta és biztonságos ország, tavaly október óta nem kaptak konzuli bejelentést turistákat érintő eseményről.

Mohammed Sajid, a Marokkói Királyság turisztikai minisztere köszöntőjében azt hangsúlyozta, hogy az elmúlt évben erősödött a két ország közötti turisztikai kapcsolat. Méltatta, hogy Magyarországon dinamikus az idegenforgalom fejlődése, és Budapest szerepe kiemelkedő a közép-kelet-európai régióban.

Borítókép: Illusztráció/Marokkó

Forrás: AFP/Manuel Cohen

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!