Remek program

2022.08.31. 07:00

Pikniket rendeznek a szolnoki RepTárban

A meglévő élményelemek mellett - például 4D mozi, MiG-29-es repülőgép-szimulátor, csúszópálya - számos program várja szeptember 3-án, szombaton, a szolnoki RepTár Piknikre látogatókat - közölte a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum.

Idén minden látogató díjmentesen élheti át a "Darumadár" adta repülés élményét

Forrás: RepTár – Szolnoki Repülőmúzeum/Facebook

A tájékoztatás szerint a a múzeum hatodik születésnapja alkalmából az interaktív repülőmúzeum meglévő élményelemei - a 4D mozi, a MiG-29-es repülőgép szimulátor, a Jak-52 és MiG-21 pilótapont, 3D karika, csúszópálya, RepTár Go - mellett olyan különleges gépekbe engednek betekintést, amelyekbe más alkalomkor nincs lehetőség, újra kinyílik például a MiG-29-es vadászgép pilótafülkéje.

Idén minden látogató díjmentesen élheti át a "Darumadár" adta repülés élményét, amely során madártávlatból, több tíz méteres magasságból tekinthető meg a RepTár és környéke.  

A nap folyamán többször beindítanak egy AS-62 típusú repülőgépmotort, ez a típus, az An-2-es repülőgépben, azaz az Ancsában működött - írták.

Szombat délután H-145M Airbus helikopteráthúzást láthatnak a látogatók az MH 86. Szolnok Helikopter Bázisnak köszönhetően. A Helikopter Bázis standjánál katonák jelenlétében 

ki lehet majd próbálni a YAW2 VR szimulátoron keresztül, hogy milyen egy vadászgépet irányítani. 

Emellett érkeznek a Katonai Toborzók és az RC Tank Fórum képviselői is - közölték.

A RepTár udvarán lézerharcpályán játszhatnak egymás ellen a gyermekek. A Vagonszínpadon a Ládafia Bábszínház előadásában A lóvá tett kupec és az Együgyű Mihók előadása tekinthető meg nyugágyakon, színes napernyők árnyékában - olvasható a közleményben.

A tájékoztatás szerint 175. születésnapját ünnepli az egykori pályaudvar fogadóépülete, az Indóház, amely 

ma Magyarország legrégebbi állomásépülete, 

jelenleg a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum fogadóépülete. A Pestet Szolnokkal összekötő vasút az ország másodikként megépült gőzüzemű vasútvonala. E jeles napra emlékezve a Nyugati pályaudvarról 424-es gőzvontatású nosztalgia vonat érkezik a szolnoki vasútállomásra, majd a RepTár mögötti vágányra gördül be. A kocsikat és a mozdonyt a látogatók egész nap megcsodálhatják - szerepel a közleményben.

Belépés a RepTárba megváltott belépőjeggyel látogatható. További részletek a  www.reptar.hu oldalon olvashatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!