szerencse

2017.10.07. 22:54

Óriási hullámok közül mentettek ki egy bébifókát 

A Németországban pusztító Xavier nevű vihar miatt több flamingó el is pusztult.

Egy berlini állatkert 18 flamingójával leszakadó ágak végeztek csütörtökön a Németország északi részét sújtó Xavier nevű viharban, amely egy bébifókát is veszélybe sodort Hamburgban, de a helyieknek hála az állatot sikerült megmenteni.

Az intézmény 80 flamingóját nem költöztették át másik helyre a vihar idejére, mivel az érzékeny madarak átköltöztetése több napos előkészületeket igényelt volna. A kelet-berlini állatkert pénteken nem fogadott látogatókat, hogy a dolgozók el tudják hárítani a vihar okozta károkat a szombati újranyitásig.

Hamburgban egy fiatal fókát menekítettek ki csütörtökön a vihar által felkorbácsolt hullámok közül, az 5-6 hónapos állat a város déli részén keresett menedéket a védőgátaknál, amikor a járókelők felfigyeltek rá és értesítették a hatóságokat.

A mindössze 70-80 centiméter hosszú hím fóka a Stormy nevet kapta a hamburgiaktól és jelenleg egy fűtött szobában heveri ki a megpróbáltatásokat. A Németország északi térségére csütörtökön lesújtó Xavier nevű viharban többen meghaltak és sokan megsérültek.

Borítókép: Wikimedia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!