gépi tanulás

2019.07.09. 19:29

Két újítással is segít megvédeni felhasználóit az Instagram

Napjaink egyik legfelkapottabb közösségi portálja új módszerekkel próbálja elviselhetőbbé tenni a szolgáltatását.

Forrás: Shutterstock

Az Instagram két újdonságot vezet be, amely a cég reményei szerint mindenkinek egyaránt javára válik majd. Az Origo cikke szerint a szolgáltatás két újdonságot vezet be, az előremutatóbb ezek közül, hogy

gépi tanulásos megoldással még az elküldésük előtt elemzi a kommenteket, és próbálja jelezni az íróiknak, ha azok potenciálisan sértőek lehetnek.

A cég szerint ez sokat segíthet az olyan esetekben, mikor a hozzászólók nem kívánnak másokat sértegetni, egyszerűen csak rosszul sikerült fogalmazniuk.

Az Instagramnál úgy vélik: a zaklatások áldozatai gyakran nem blokkolják a bántó kommentek íróit. Ez főként abban az esetben jellemző, ha az áldozatok és a zaklatók személyesen is találkozni szoktak egymással; a blokkolás szerintük így csak elmérgesítené a helyzetet.

A cég másik fejlesztése, hogy az ilyen zaklatókat a jövőben korlátozhatják majd az instagramozók:

ezután csak a zaklatók látják majd a saját kommentjeiket, másnál nem jelennek meg a hozzászólásaik.

Ezt csendes blokkolásnak nevezik, mivel a zaklatók „ideális esetben” nem is veszik észre, hogy korlátozták őket.

Az áldozataik manuálisan képesek lesznek egyenként mindenki számára láthatóvá tenni a korlátozott felhasználók kommentjeit, amennyiben ezt valamilyen okból jónak látják – teszi hozzá a portál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!