Szilveszter

2022.12.29. 14:59

Al Ghaoui Hesna jövőre könyvet írna Amerikában gyűjtött kutatásaiból

Év végéhez közeledve számot vetünk a mögöttünk hagyott napok eredményeivel, megfogalmazzuk az előttünk álló esztendő kihívásait és álmait. A salgótarjáni gyökerekkel rendelkező Al Ghaoui Hesna újságíró, szakértő, író is megosztotta a Nool.hu olvasóival, hogyan értékeli az idei évet.

G.E.

– Az idei év izgalmasan alakult, ugyanis az első felét még Amerikában töltöttük. A férjemmel és két lányunkkal ott köszöntöttük a 2022-es esztendőt. A Berkeley Egyetem Fulbright ösztöndíjasaként ugyanis a poszttraumás növekedést és a lelki alkalmazkodóképességet kutattam a tengerentúlon. Nagy élmény volt a kint töltött esztendő az egész családnak. Szakmailag és magánemberként is rengeteg élményt gyűjtöttünk, ami mindannyiunkat feltöltött. Időbe telt visszarázódnunk a magyarországi hétköznapokba miután hazajöttünk, de összességében jól telt az elmúlt félév is – fogalmazott Al Ghaoui Hesna, hozzátéve: – 2023-ban az a célom, hogy az amerikai kutatás alapján, a kint összegyűjtött információkból könyvet írjak. Nagy feladat áll előttem. Bízom abban, hogy sikerül azt megvalósítani és jövő ilyenkor már a boltok polcain lesz a kiadvány. 

Mint mondta, sok rosszul sikerült szilveszteren vannak túl, amikor nagy elvárásokkal próbáltak programot szervezni, aztán mégsem úgy alakult az este, ahogy tervezték. Ezért már nem fontos a család számára, hogy mindenképpen nagy bulival búcsúztassák az óévet. Amikor kisebbek voltak a gyerekek, az is előfordult, hogy négyesben ünnepeltek otthon. Idén a tervek szerint a Balaton mellett köszöntik az új évet, barátaik társaságában.

 

Címkék#szilveszter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!