Tájfutás

2024.04.18. 18:50

Nógrádi siker a romániai Bihar kupán

Kétszáztól is több versenyző, közte több magyar klub korosztályos versenyzői álltak rajthoz az idei Bihar kupa tájfutóversenyen.

Nool.hu

A nagyváradi Ady Liceum klub által lebonyolított versenyre a román nagyváros Nagyvárad közelében lévő Baile-Félix és Cordau települése között húzódó erdő adott otthont.

Zentai József négy év kihagyást követően, Romániában a Bihar Kupa korosztályos győztese lett
Zentai József négy év kihagyást követően, Romániában a Bihar Kupa korosztályos győztese lett
Fotó: Beküldött fotó / Forrás:  Nool.hu

Vármegyénkből ketten, a felnőtt nőknél indult Paskuj Mátyásné Erzsébet, illetve a HUFEZE-Pásztó szenior versenyzője Zentai József, ezúttal külföldi klubja színeit is képviselve állt rajthoz.

Az első nap a középtávú futamra került sor, ahol a felnőtt nőknél indult Dornyay tájfutó kategóriájában a harmadik, még a pásztói Zentai József némi meglepetésre korosztályában futamgyőzelmet szerzett.

Második napon egy hosszútávú futamot bonyolítottak le. A terep egy része, de főként a versenypályák utolsó szakasza a szedres aljnövényzet miatt igencsak nehezen volt leküzdhető.

Paskuj Mátyásné Erzsébet újfent tudta hozni a harmadik pozíciót, miközben az elmúlt év nyarától komoly térdsérüléssel bajlódó Zentai József a szedresben „bebozótolt” ennek ellenére a második helyen futott célba.

A díjazást jelentő összetett eredmények kihirdetésénél kiderült, felnőtt nőknél a Dornyay versenyzője a bronzérmes helyen zárt, míg szenior férfiaknál a keresztbeverés ellenére is Zentai József -négy év után- ismét a Bihar kupa korosztályos győztese lett.

Eredmények. Bihar kupa Baile Félix és Cordau térsége

Felnőtt női 21 B kategória: 1. Vandrus Brigitta Ady Liceum Oradea 105:46 perc, 2. Pop Maria Maratin Rivulus Dominarum 124:44, 3. Paskuj Mátyásné Erzsébet Salgótarjáni Dornyay ( I. futam 51:19 perc 3. II. futam 76:30 3.) 127:49

Szenior férfi 70 kategória: 1. Zentai József Orientare Madaras/HUFEZE-Pásztó (I. futam 32:30 perc 1. II.futam 43:10 2.) 75:40 perc,2. Enyedi Andrei TranSilva Cluj (2.1.) 76:52, 3.Ardelean Teodor Orientare Madaras (3.3.) 92:11

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában