Labdarúgás

2024.04.18. 10:13

Történelmi sikert ért el a kupában a Vizslás csapata

A Nógrád Vármegyei Kupa negyeddöntőinek három összecsapását rendezték meg szerdán délután, míg egyet már kedden lejátszottak.

Langa Attila

Folytatódott a Nógrád Vármegyei Kupa megmérettetése, amely alkalmával a negyeddöntőket rendezték meg a hét közepén. A tét nem más, mint a Magyar Kupa országos főtáblájára kerülés volt, amelynek fényében nagy csatákra lehetett számítani. Mint arról korábban beszámoltunk: kedden rendezték meg a Karancslapujtő és a Mohora összecsapását, amely 2-1-es hazai sikerrel zárult.

A Vizslás (fekete) együttese hatalmas küzdelem végén győzedelmeskedett az Építők KC ellen
A Vizslás (fekete) együttese a hatalmas küzdelem végén győzedelmeskedett az Építők KC ellen
Fotó: Langa Attila / Forrás:  Nool.hu

Nógrád Vármegyei Kupa, 4. forduló:

Az egyik leginkább várt párosítás a másodosztályban kiemelkedő Vizslás és az első osztály élcsapata, az Építők mérkőzése volt. A hazaiak jól kezdték az összecsapást, hiszen Bata előbb egy szélről beívelt labdát kotort a vendég kapuba, majd egy kipattantót bombázott 18 méterről a jobb felső sarokba. A bekapott gólokat követően ébredezett a magasabban jegyzett gárda, és a szünetig Földi duplájával sikerült egyenlíteniük, aki előbb egy gyors ellentámadás végén, majd pedig büntetőből volt eredményes. A fordulást követően próbálkozott az Építők, de komoly lehetőségek a vizslásiak előtt adódtak, amelyből kettőt ki is használtak, hiszen az 53. percben Stark váltott gólra egy büntetőt, majd Bata harmadik gólját megszerezve növelte kettőre a hazai előnyt. Ezt követően a csereként pályára lépő Csatlós Tamás játékos-edző még szépített szintén büntetőből, az ekkor már emberhátrányban szereplő Vizslás ellen, de az eredmény már nem változott. A másodosztályú gárda hatalmas sikert ért el, hiszen először sikerült a Magyar Kupa főtáblájára kerülniük.

Vizslási SE – Építők KC 4–3 (2–2)

Vizslás, 200 néző. Vezette: Kis Zs. (Kiss D., Kis G.)

Vizslás: Kotroczó – Miklós, Sólyom, Bozó, Oláh Z. (Czutor, 30.), Oláh F., Stark (Babka, 75.), Novák, Pócsa, Bata (Kisbali, 85.), Kovács.

Építők: Kaszás – Német, Szabó, Ökrös, Tőzsér, Csatlós D., Jakab, Gyetvai, Földi, Domán (Palotai, 81.), Budveszel Benett (Csatlós T., 75.).

Gl.: Bata (7., 20., 61.), Stark (53.), ill. Földi (22., 33.), Csatlós T. (83.). Sárga lap: Kotroczó, Sólyom, Pócsa, Miklós, Novák, Bozó, Oláh F., Czutor, ill. Jakab, Tőzsér, Ökrös, Szabó. Kiállítva: Kovács (78.).

Az első félidőben a hősiesen és fegyelmezetten védekező hazaiak jól tartották magukat, de a fordulás után már gólokban is érezhető volt az osztálykülönbség, így a Héhalom együttese magabiztosan jutott tovább a legjobb négy közé, amely az MK főtáblát is jelenti számukra.

Mátraterenyei SE – Héhalom SE 1–8 (0–1)

Mátraterenye, 60 néző. Vezette: Varga F. (Gecse Z., Mércse L.)

Mátraterenye: Barkó – Hadusovszki, Pintér (Szalai, 73.), Bakos, Sipkó Bence (Mező, 67.), Nagy Norbert, Nagy Noel (Nagy Sz., 82.), Rácz, Kobolák, Budai, Puporka (Fehér, 88.).

Héhalom: Szilágyi – Kolarovszki (Baranyi, 78.), Abért, Matusik (Lakatos, 59.), Nguyen, Nagy Á., Hajdu (Gyuriska (67.), Tancsik, Fodor, Gólya, Balog.

Gl.: Puporka (65.), ill. Fodor (29., 52., 89.), Balog (58., 61.), Nguyen (72.), Lakatos (78.), Nagy Á. (86.). Sárga lap: Puporka, ill. Kolarovszki, Matusik.

Izgalmas és szoros csatát vártak sokan, amelyet meg is kaptak, hiszen a csapatok egy gólváltást követően büntetőkkel döntötték el a továbbjutás sorsát. Az első játékrész végéhez közeledve Kozma talált be a diósjenői kapuba, amelyre a fordulás után a korábban csereként pályára lépő Lami tudott válaszolni, kialakítva ezzel az 1-1-es végeredményt. A büntetőrúgásoknál a hazai környezetben játszó, hivatalosan vendég együttes koncentrált jobban, így 6-5 arányban diadalmaskodott.

Bánk DA – Diósjenői SE 1–1 (1–0) Bu.: 5–6

Diósjenő, 100 néző. Vezette: Boda V. (Szász K., Pál A.)

Bánk: Kiss O. – Gyebnár (Járvás, 46.), Hajdu, Szieber (Kovács, 46.), Kozma, Szentpéteri, Frey, Királyházi (Kiss K., 46.), Reiger (Bravo, 73.), Bozzai (Haronisz, 46.), Török.

Diósjenő: Tóth – Pálinkás, Varga M., Varga N., Szabó, Pincze (Bőgér D., 63.), Pikács (Sebők, 83.), Dávid, Balga, Makkai (Lami, 40.), Monostori A.

Gl.: Kozma (36.), ill. Lami (64.). Sárga lap: Szentpéteri, ill. Pálinkás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában