Nool.hu videó

2024.05.02. 13:44

Kiválasztották a legjobb utcazenészeket a balassagyarmati fesztiválon (fotók, videó)

Első alkalommal szervezték meg május elsején az Utcazene Fesztivált Balassagyarmaton. A közönség szavazatai alapján a Pink Pill Band zenekar lett a legjobb utcazenész.

Lukács Zsófia

A Pink Pill Band nyerte el a Legjobb utcazenész címet

Forrás: Nool

Fotó: Ember-Lukács Zsófia

A város több mint nyolc helyszínén léptek fel az ország különböző pontjáról érkező amatőr és profi zenészek. A Civitas Fortissima téren, a Madách-szobornál, a Flauránál, a Teraszon, az Art Cafénál, a Gansel udvarnál, a Canada üzletháznál, a Jagyutt cukrászdánál és a Palóc-ligetben is akusztikus zenekarok versengtek az Utcazene Fesztivál 300 ezer forint értékű nyereményéért.

Az egész országból jelentkeztek

– Az egész országból több mint 25 zenekar jelentkezett, Balassagyarmatról is szép számmal. Ez nem csak egy fesztivál volt, hanem egy verseny is, de elsősorban minden fellépő a zene szeretete miatt jelentkezett. Számos zenei stílus képviseltette magát: country, blues, autentikus cigányzene, pop, jazz, rock és spirituális világzene is. Mindemellett a gyerekzenével, kézműves foglalkozásokkal és vásárral is készültünk a családoknak – mondta el portálunknak Golyán Krisztina, a Mikszáth Kálmán Művelődési Központ igazgatója.

A program este egy közös örömzenéléssel zárult a főtéren, ahol kihirdették a fesztivál győztes zenekarát is: 

a Pink Pill Band nyerte el a Legjobb utcazenész címet a közönség több mint 200 szavazata alapján.

A fesztiválon olyan zenekarok nyűgözték le a közönséget többek között, mint a Bourbon Folks, Kerle Acoustic, Molitórisz Dániel, Kecskeméthy Lilla, a Balassagyarmati Emlékzenekar, az Unbothered, Van Mónika, a Palóc Akusztik Jam, vagy a Rom Café is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában