Megmérettetés

2024.04.18. 18:18

Tizennyolc intézmény hatvan diákja dalolt a gyarmati országos versenyen

Az Ipoly-parti városban rendezték meg szerdán az V. Keönch Boldizsár Énekversenyt a zene- és művészeti iskolák magánének szakos növendékei részére. 18 intézmény 60 növendéke lépett a zsűri elé a zeneiskola színpadán.

Lukács Zsófia

Az ország minden pontjáról érkeztek énekes növendékek a balassagyarmati Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészeti Iskolába, hogy megmutassák énekhangjukat. A zsűri Szabó Magdolna énekművész, magánénektanár, Miskovits Ildikó magánénektanár, tanszakvezető és Ember Csaba, a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetségének elnöke, karnagy a hatvan növendéket, a hangszeres kísérőiket és a felkészítő tanáraikat is értékelte.

A zsűri a találkozó énekeseinek meghallgatása után különböző korcsoportokban, két műfajban hozott döntést
Forrás: Beküldött fotó

– Immár ötödik alkalommal hirdettük meg a zene- és művészeti iskolák magánének szakos növendékei részére a versenyt Keönch Boldizsár, egykori énekművész nevével, aki a zsűri elnöke is volt a korábbi évtizedekben. Ez az énekverseny már a 24. találkozó volt Balassagyarmaton, amelyet Csach Gábor (Fidesz) polgármester nyitott meg a 18 zeneiskola 60 növendéke, 21 tanára és 17 zongorakísérője számára – számolt be róla portálunknak Csábi István, a zeneiskola igazgatója.

A zsűri a találkozó énekeseinek meghallgatása után különböző korcsoportokban, két műfajban – műdal- és opera népdalfeldolgozás – hozott döntést.
– A balassagyarmati zeneiskola növendékeit kísérő Kocsis Annát is dicséretben részesítette a zsűri, valamint Barta Enikő magánénektanár növendékei is szép eredményeket értek el a versenyen – emelte ki Csábi István.

Az énekverseny műdal kategóriájának 1. korcsoportjában Lepres Annát, az egri zeneiskola növendékét, a 2. korcsoportban Domut Adriánt, a nyíregyházi művészeti iskola tanulóját, a 3. korcsoportban Tari Leventét, a gödöllői zeneiskola növendékét, a 4. korcsoportban pedig Balázs Gergely Ádámot, a budapesti Weiner Leó Katolikus Zeneiskola növendékét értékelte a zsűri a legjobbnak.

Opera kategóriában első díjban részesült Tari Levente, a gödöllői zeneiskola növendéke, Lehner Zalán, a debreceni zeneiskola diákja, valamint Otterbein Laura, a pécsi művészeti iskola növendéke.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában