Megmérettetés

2024.04.19. 19:27

Ipoly Challenge Honvéd Kadét Járőrverseny: ezúttal is a gyarmati mikszáthosok lettek az elsők (fotók)

A Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum (SzC) Mikszáth Kálmán Technikum és Szakképző Iskola társrendezésben immár harmadik alkalommal szervezte meg az Ipoly Challenge Honvéd Kadét Járőrversenyt péntek délelőtt Balassagyarmaton, az Ipoly-híd melletti területen és a Honvédelmi Sportközpontban.

Lászlók Judit

A program a csapatok regisztrációjával és a technikai eligazításukkal indult Balassagyarmaton az Ipoly-híd melletti területen. Majd Zérczi Miklós, a Nógrád Vármegyei SzC Mikszáth Kálmán Technikum és Szakképző Iskola igazgatója megnyitotta a rendezvényt. Köszöntőjében kiemelte: immár harmadik alkalommal szervezik meg az Ipoly Challenge Honvéd Kadét Járőrversenyt, méghozzá a balassagyarmati Honvédelmi Sportközpont, a BADISZVSE, a Nógrád Vármegyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége, az Ipoly-völgyi Különleges Mentőegyesület, illetve a Magyar Honvédség Krause Lajos 3. Területvédelmi Ezred 25. Keresztényszigethy Sándor Területvédelmi Zászlóalj társrendezésben, valamint a Balassagyarmati Rendőrkapitányság és a Büntetés-végrehajtási Intézet támogatásával.

Immár harmadik alkalommal szervezték meg az Ipoly Challenge Honvéd Kadét Járőrversenyt
Fotó: Lukács Zsófia / Forrás: Nool.hu

– Ezt a versenyt azért rendezzük meg, hogy kapcsolatokat teremtsünk, építsünk a szervezetek, az egyének és az intézmények, illetve a kadétok között. Úgy gondolom, nagyon fontos az együttműködés és a csapatmunka, hiszen anélkül az életben sem lehet helytállni. Emellett azért, hogy megmérettetésen vehessenek részt a fiatalok, összemérhessék az erejüket és a tudásukat, mindezt úgy, hogy másnak ne ártsanak – fogalmazott Zérczi Miklós.

A rendezvényen 16 középiskolás csapat mérte össze tudását

Ezután kezdetét vette a verseny. Gál Zoltán, a Nógrád Vármegyei SzC Mikszáth Kálmán Technikum és Szakképző Iskola szakoktatója portálunknak elmondta, hogy a rendezvényre Balassagyarmaton kívül Budapestről, Miskolcról, Mezőkovácsházáról, Szekszárdról, Gödöllőről, Kiskunhalasról, Mezőtúrról és Nagykanizsáról is érkeztek csapatok.

– Az első évben lényegében magunknak szerveztük ezt a versenyt. Aztán a másodikban az intézményünkben már zajló kadét programhoz kapcsolódva kibővítettük, és már meghívásos alapon zajlott a megmérettetés. Idén viszont már a Honvédelmi Sportközpont és a Magyar Honvédség segítségével a kadét koordinátorokat és a kadétképző iskolákat kerestük meg a versenyre való jelentkezés felhívásával – mondta Gál Zoltán. Hozzátette: a versenyre 16 hatfős csapat nevezett, ami az eddigi legnagyobb létszám. A megmérettetés feladatai között szerepelt egyebek mellett a légpuskalövészet, a tűzoltó-fecskendőszerelés, a kenuváltó, az OCR akadálypálya, az íjászat és a Blazepod is.

A Mikszáth az ország legjobb kadétképzőjei közé tartozik

A rendezvényen Vezdán Csaba, a Kiskunhalasi SzC Dékáni Árpád Technikum oktatója és a Nemzeti Pedagógus Kar rendészet-honvédelem-közszolgálat Országos munkacsoport elnöke is részt vett, aki portálunknak elárulta, hogy az Ipoly Challenge egy nagyon jó előversenye a Honvéd Kadét Kupa-sorozatnak. A Nógrád vármegyei kadétképzéssel kapcsolatban pedig kiemelte, hogy a Mikszáth az ország három legjobbja közé tartozik.

– Az elmúlt 10 évben rengeteget fejlődtek, ami példaértékű lehet mindenki számára hazánkban, ez pedig nagyban köszönhető Zérczi Miklós mellett Gál Zoltán szakoktatónak is, nélkülük nem lenne ilyen szinten ez a kadétképzés – mondta Vezdán Csaba.

 

Megszülettek az eredmények is

Az idei Ipoly Challenge Honvéd Kadét Járőrversenyt végül a Nógrád Vármegyei SzC Mikszáth Kálmán Technikum és Szakképző Iskola Lenini Királyok elnevezésű csapata nyerte meg. A dobogó második fokán a Mezőtúri Református Kollégium, Gimnázium és Technikum MRK nevű csapata végzett, a harmadik pedig a Kiskunhalasi SZC Dékáni Árpád Technikum Dékáni Kadét csapata lett.

A versenyen a legjobb lány lövésznek Nagy Dóra, a Gödöllői Református Líceum Gimnázium diákja bizonyult. A Legjobb Fiú lövész címet Batta Tamás, a Nógrád Vármegyei SZzC Mikszáth Kálmán Technikum és Szakképző Iskola tanulója nyerte el. A legjobb evezős csapatnak járó díjat pedig a Tolna Vármegyei SZC Ady Endre Technikum és Kollégium tanulói zsebelték be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában