Bűncselekmény

2024.04.18. 15:21

Kutyát kínzott és droggal is kereskedett egy nő Salgótarjánban

Egy 40 éves nő anyagi haszonszerzés céljából árusított új pszichoaktív anyagot, a salgótarjáni rendőrök azonban pontot tettek az ügy végére, és őrizetbe vették – közölte portálunkkal Király-Kollár Ramóna, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Nagy Orsolya

Az egyenruhások a kutyát alultáplált, elhanyagolt és legyengült állapotban találták meg

Forrás: Police.hu

Mint kiderült: a Salgótarjáni Rendőrkapitányság munkatársai kutatást tartottak a napokban abban a városi családi házban, ahol a gyanú szerint egy 40 éves nő másfél éve árusít új pszichoaktív anyagot a helyieknek.

„Az ingatlanban kollégáink barnás színű anyagot foglaltak le, amelyet az igazságügyi szakértő megvizsgált, és megállapította, hogy N-etil-norpentedron hatóanyagot tartalmaz, amely új pszichoaktív anyagnak minősül. A nő üzletelését alátámasztja, hogy a vevők ellen indult eljárásba bevont szakértők megállapították, a vásárlók szervezetében kimutatott hatóanyag és az egyes fogyasztóknál megtalált drog megegyezik a gyanúsított által árult szerrel”– közölte Király-Kollár Ramóna.

Hozzátette: a nyomozók a nő lakóhelyén vagyonvisszaszerzés keretében különböző értéktárgyakat, így hangprojektort, televíziókat és szerszámgépeket foglaltak le. A sajtóreferens kiemelte: a nő a felelős állattartás szabályait is figyelmen kívül hagyta, ugyanis a rendőrök az esős, hidegebb időben az udvaron egy kutyát találtak, aki összegömbölyödve feküdt a földön. Az ebnek esélye sem volt az eső elől fedett helyre húzódni, ugyanis másfél méteres lánccal kötötte ki egy betonoszlophoz. Az egyenruhások a kutyát alultáplált, elhanyagolt és legyengült állapotban találták meg, illetve a fején több kezeletlen, elfertőződött sérülés is volt.

Mint a sajtóreferens fogalmazott: a rendőrök intézkedtek annak érdekében, hogy a kutya biztonságos helyre kerüljön, és átadták az állatvédő szervezet képviselőjének.

Király-Kollár Ramóna kitért továbbá arra is, hogy a salgótarjáni nyomozók előállították a 40 éves salgótarjáni lakost, és kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal való visszaélés, valamint állatkínzás miatt hallgatták ki, őrizetbe vették, majd kezdeményezték a letartóztatását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában