Bűnügy

2024.04.24. 10:15

Drogot cserélt csirkemellért, kutyát kínzott: rács mögé került miattuk a salgótarjáni nő

A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványára a bíróság letartóztatott egy 40 éves nőt, aki Salgótarjánban új pszichoaktív anyaggal kereskedett, a saját kutyáját pedig súlyosan elhanyagolta.

Nool.hu

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság folytat nyomozást egy 40 éves nő ellen új pszichoaktív anyaggal visszaélés és állatkínzás miatt - írja portálunknak megküldött közleményében a Nógrád Vármegyei Főügyészség. 

Ennek adatai szerint a többszörösen büntetett előéletű gyanúsított 2023-tól otthonában értékesített „füstöt” pénzért, illetve ruhaneműért és élelmiszerért, így akár bolti csirkemellért is cserébe. Emellett a gyanúsított a házának udvarán egy betonoszlophoz kikötötte a pitbull fajtájú kutyáját, aki a házkutató rendőrök kiérkezésekor láthatóan alultáplált és legyengült állapotban volt, számára fedett hely, élelem és víz nem volt biztosítva. A súlyosan elhanyagolt, gennyes sebekkel teli kutya elszállításáról a rendőrök azonnal gondoskodtak.

A Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája a bűnismétlés megakadályozása érdekében – az ügyészségi indítvánnyal egyetértve – elrendelte a gyanúsított letartóztatását, melyet a 40 éves nő tudomásul vett.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában