PR tartalom

2024.05.03. 09:59

Pénzügyi területen elérhető álláslehetőségek Cegléden és környékén

Minden vállalkozásnak alapvető érdeke, hogy pénzügyei rendben legyenek. Éppen ezért a munkaerőpiacon állandó az igény a pénzügyi és számviteli képzettséggel rendelkező szakemberekre. Cegléden és környékén szintén hasonló a helyzet, ahol példának okáért a most részletezésre kerülő pozíciók is elő szoktak fordulni az állásportálok kínálataiban!

PR cikk

Pénzügyi területen elérhető álláslehetőségek Cegléden és környékén.

Forrás: freepik.com

Könyvelő

A könyvelők létfontosságúak valamennyi vállalkozás életében, hisz tevékenységük révén lesznek nyomon követhetőek a pénzügyi folyamatok, ami egyúttal a pénzügyi döntések meghozatalát is jelentős mértékben elősegíti. Nem véletlen tehát, hogy Cegléden és környékén is gyakori az igény a mérlegképes könyvelő munkavállalókra, akik egyébként a CegledAllas.hu kínálatában is találkozhatnak ilyen lehetőségekkel, méghozzá a pénzügy, számvitel, kontrolling álláskategórián belül. 

A szakma művelőinek felelősségei igencsak sokrétűek. Elsődleges feladatuk például a számlák és bizonylatok feldolgozása, amelynek során ellenőrzik azok törvényi előírásoknak való megfelelőségét, majd rögzítik a számlákat. A munka egy jelentős részét adminisztratív teendők is színesítik, gondolva itt a hatóságok felé történő adatszolgáltatásra, a számlázással kapcsolatos kérdések megválaszolására. Nem utolsósorban pedig az éves beszámolók elkészítése szintén egy meghatározó teendő a könyvelők feladatlistájában. 

Mindemellett pedig a kapcsolattartói teendőkről sem feledkezhetünk meg, hisz a könyvelőknek feladata, hogy tájékoztassák a vállalkozás vezetőjét az időközben esetlegesen felmerülő törvényi változásokról, illetve jelentsék, ha bármilyen szabályellenességet tapasztalnak. Összességében tehát egy rendkívül sokrétű feladatkör, amelyben való helytálláshoz nem csak releváns könyvelői végzettségre és naprakész pénzügyi, számviteli és jogi ismeretekre, hanem nagyfokú pontosságra, precizitásra és részletorientáltságra is szükség van. 

Bérszámfejtő

A bérszámfejtői feladatokat a kkv-k esetében gyakran a könyvelők végzik, ugyanakkor a nagyobb cégeknél, mint önálló pozíció is megjelenik ezen munkakör. A feladatok alapvetően a foglalkoztatottak bejelentése, illetve a munkabérükkel és pénzügyi juttatásaikkal kapcsolatos teendők köré összpontosulnak. Ez többek között magában foglalja a dolgozók adatainak begyűjtését, a bérek és juttatások számfejtését, továbbá az ehhez kapcsolódó adminisztratív feladatok (pl. bérszámfejtő lapok, bérösszesítők stb.) elvégzését. 

A munkakör tehát igencsak felelősségteljes, így nem csoda, hogy a bérszámfejtői képesítés megléte mellett sokszor a gazdasági területhez kötődő diploma megléte is elvárt. A személyes skilleket illetően pedig az analitikus gondolkodásmód és a kiemelkedő pontosság tesz valakit alkalmassá ezen pozíció esélyes megpályázására. 

Pénzügyi-számviteli ügyintéző

A pénzügy és egyúttal az adminisztráció kedvelői számára pedig pénzügyi-számviteli ügyintézői pozíciók is elérhetőek lehetnek Cegléden. Ehhez az olyan állásportálokon, mint az említett CegledAllas.hu, a pénzügy álláskategóriája mellett érdemes lehet nyomon követni az adminisztrációs lehetőségeket is, hisz itt ugyanúgy előfordulhatnak ezen munkakörök. 

Az adminisztrációs része a pozíciónak jellemzően olyan feladatokat takar, mint az ügyfelekkel és a szállítókkal való kapcsolattartás, a pénzügyi adatbázisok naprakészen tartása, továbbá az adatgyűjtés a kontrollerek vagy a pénzügyi vezetők által készített kimutatásokhoz. Pénzügyi tekintetben pedig a számlázás, a házipénztár vezetése, valamint a pénzügyi döntések előkészítésében való tevékeny szerepvállalás lehet kiemelten fontos része a munkakörnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában