nagy fogások

2020.07.24. 17:11

Íme az elmúlt idők legnagyobb nógrádi halszörnyei

Összeszedtük az elmúlt idők legméretesebb, nógrádi tavakban kifogott kopoltyúsait.

Nool

A nógrádi horgászparadicsomok pecásainak gyakran sikerül becserkészni óriásira nőtt halszörnyetegeket. A Maconkai-víztározó és tórendszer évek óta nemzetközileg is ismert, több mint 32 ezer hitelesített rekordfogásról számoltak már be.

A tórendszer eddigi legnagyobb bejegyzett példánya egy 81,50 kilós harcsa volt, de tavaly októberben egy hasonló súllyal rendelkező szörnyet sikerült horogra akasztani. Sesták Dávid vendéghorgász a gáti szakaszon, bő két és fél órás kőkemény fárasztás után egy 212 centiméter hosszú, 110 centis kerületű, 71,45 kilogrammos harcsát emelt ki a tóból. A hal a gyors fotózás után visszakerült éltető elemébe.

Sesták Dávid (balra) társaival a méretes, több mint hetvenkilós harcsa társaságában
Fotó: Beküldött

2020 első rekordhala szintén a Maconkai-tóban harapott egy elhivatott pecás, Nagy Zoltán csalijára. A Rekord-tavon kiemelt 123 centiméter hosszú fehér tok súlya mintegy 19 kilogramm volt.

Nagy Zoltán fogta ki az év első rekordhalát, egy tokot

Önnek is akadt valami a horgára? Legyen az öné a hónap fogása!

Keressük 2020. július legszebb, legnagyobb, vagy épp legritkább fogásait, és a hozzájuk tartozó horgásztörténeteket. Töltse fel oldalunkra az ön nagy fogását, és szálljon ringbe a nyereményekért! Részletekért kattintson.

Nemrégiben a gáti szakaszon egy emberméretű, mintegy 160 centiméteres és több mint 47 kilogrammos harcsa harapott rá a szerencsés horgászok csalijára. Pázmány Péter horgásztársaival a Heves megyei Balaton községből látogattak el a maconkai víztározóra. Két és fél óra kitartó fárasztás és csapatmunka eredményeként a három horgász sikeresen partra segítette álmai fogását.

Fotó: beküldött

De nemcsak a Maconkai tó tava bővelkedik emberméretű halszörnyetegekkel. Április végén a mihálygergei Komravölgyi víztározónál sikerült elejteni egy 251 centis harcsát. Hakkel Krisztiánnak és Baksa Dénesnek negyedórás, kőkemény fárasztás után sikerült a partra csábítani a gigászi méretű kopoltyúst.

Fotó: Beküldött

A meghitt hangultatú Besztercei-tó tava is rejteget ám meglepetéseket. Kürti István már négy éve folyamatosan horgászik a tó környékén, ahol áprilisban pályafutása leghatalmasabb halát sikerült horogra ejtenie.

A pecás veje segítségével húzta partra a méretes halat, amely a maga 130 centiméteres hosszával nem kevesebb, mint 25 kilogrammot nyomott.

Fotó: Beküldött

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!