Rendrakás

2022.10.13. 13:52

Nógrádmegyerben gyűjtéssel védekeznek az illegális szemétlerakás ellen

Az önkormányzat összegyűjti a veszélyes hulladéknak számító használaton kívüli elektromos hulladékokat és akkumulátorokat a községből – tájékoztatott Verbói Gábor polgármester a település Facebook-oldalán.

F. O.

Mint írta, a gyűjtés helyszíne a volt nógrádmegyeri TSZ-telep, ami megközelíthető az Orgona út 14. szám felől. A telephelyen október 12 és 17 között veszik át a hulladékot, kivéve a szétszedett és a hiányos berendezéseket. Átadhatók a helyszínen a háztartási nagygépek, például hűtő, fagyasztó, sütő és elektromos fűtőtestek és a kisebb eszközök, továbbá a barkácsgépek és az elektromos sportfelszerelések is.

Az önkormányzat fontosnak tartja, hogy a helyiek éljenek a lehetőséggel, mert a háztartásokban sok veszélyesnek számító szemét képződik, amit nem szabad a hulladékgyűjtőbe dobni. Az elszállításuk az elkövetkező napokban megoldott. A falu vezetése szeretnék elejét venni annak, hogy az eszközök valamelyik árokparton, vagy erdőszélen kössenek ki és szennyezzék a talajt, illetve csúfítsák a környezetet. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!