Tánctábor

2022.03.05. 21:00

Örömtáncot jártak Szécsényben a fővárosi csoportok is

Hazánkban 2017-ben honosodott meg az úgynevezett szeniorörömtánc, amely amellett, hogy egyfajta egészségvédő mozgás, erős közösségformáló hatással is rendelkezik. Nemrégiben két Budapestről érkezett örömtánccsoport 52 tagja töltött el négy élményekkel teli napot a helyi örömtáncosokkal a szécsényi tánctáborban.

Sz. F.

Szegedi Judit, Bunder Irén és Drimál Andrea, a tábor szervezői

Forrás: NMH

Drimál Andrea, az egyik budapesti csoport oktatója – aki egyébként még aktívan dolgozik és a fővárosban több csoporttal is foglalkozik – elmondta, hogy nagy örömmel érkeztek Szécsénybe. 
– Jó látni, hogy ennyire sok itt a lelkes táncos. A próbák és a mozgás mellett arra is lehetőség adódik, hogy megismerjük egymást és a város nevezetességeit is megtekintsük – fogalmazott.


Szigedi Judit is több éve oktat örömtáncot, nagy várakozással érkezett Szécsénybe. 

– Úgy vélem, hogy a szécsényi együttlét nemcsak a táncismeretek elmélyítésében, de egymás megismerésében, a barátságok kialakításában is segít. A tánc nem véletlenül szeniorörömtánc, hiszen elsősorban a nyugdíjaskorú embereknek szerez örömet. 


Bunder Irén, a szécsényi nyugdíjasklub örömtánccsoportjának vezetője elmondta, hogy két budapesti társával közösen szervezték meg a négynapos szécsényi örömtánctábort. A vendégeknek Őze János, a magyar kultúra lovagja, a helyi Palóc Néptáncegyüttes rangidőse tanította be a híres szüreti körtáncot. A három szeniortánccsoport részt vett a város télbúcsúztató rendezvényén is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!