Víztisztítás

2022.03.09. 09:00

Kiépítik a hálózatot és a tisztítótelepet Kállón

Szennyvízelvezetési csatorna és tisztítótelep épül a térségben – közölte Baboss Buda, a település polgármestere a legnagyobb közösségi oldalon.

N. O.

Mint írta, még 2014-ben fogott össze négy település, és elindult egy rögös, hosszadalmas eljárásokkal tűzdelt úton. Végül sikerrel jártak, a munkának meglett az eredménye. 

A kormány és az Európai Unió teljes körű finanszírozásával Kállón, Vanyarcon, Erdőkürtön, valamint Erdőtarcsán épülhet ki a szennyvízcsatorna-hálózat és a tisztítótelep. 

A település vezetője kiemelte, hogy a Vanyarc és térségének szennyvízelvezetése és tisztítása elnevezésű projekt munkaterületét már átadták a kö­zelmúltban, a kivitelezés pedig várhatóan két és fél év múlva fejeződik be. 

A polgármester arra is kitért, hogy a beruházással kapcsolatban részletes beszámolót tartanak majd a közeljövőben, a lakosságot érintő kérdésekre egy fórum keretein belül válaszolnak a szakemberek és a kivitelező képviselői. Ennek időpontjáról hamarosan szintén a közösségi oldalon ad tájékoztatást a falu vezetője. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!