Zabar

2021.06.24. 21:00

Ágaprító gépet is vásárolna a falu

A falu vezetése a közterületek karbantartását célzó eszközbeszerzési pályázatot nyújtott be a Magyar Falu Programba. Ferencz Nándor, a község polgármestere elmondta: a faluban nagy a zöldterület, amelynek kezeléséhez szükséges eszközöket szeretnének vásárolni, például fűkaszákat.

V. E.

– Emellett a veszélyhelyzet visszavonását követően életbe lép a rendelet, amely szerint tilos elégetni a kerti hulladékot. Emiatt a pályázatunk pozitív elbírálása esetén egy ágaprító beszerzése is a terveink között szerepel. Az, hogy sikerrel járunk-e, várhatóan a jövő hónap elején derül ki – mondta a polgármester. Hozzátette: tavaly az elhagyott ingatlanok közcélra történő megvásárlása című kiírásában nyertek támogatást. Az összegből kifizetett épületben tájházat alakítanak ki, amely munkálatok jelenleg is zajlanak.

Ferencz Nándor azt is kifejtette, hogy amennyiben újra hirdetnének ebben a témakörben pályázatot a Magyar Falu Programban, a zabari önkormányzat ismét élne a részvételi lehetőséggel. Pozitív elbírálás esetén a megvásárolt ingatlanban közösségi színtér kapna helyet.

Címkék#ágaprító

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!