PR tartalom

2021.03.01. 16:43

Páraelszívó vásárlási tanácsok kezdőknek

Vannak olyan háztartási berendezések, amelyek ma már egyetlen otthonból sem hiányozhatnak. A páraelszívó tipikusan ilyennek számít. S hogy mi alapján válasszunk a kínálatból? Milyen típus lehet ideális otthonunk sajátosságaihoz? Melyek azok a paraméterek, melyekre mindenképpen helyezzünk hangsúlyt a minden korábbinál szélesebb választékban?

Forrás: pixabay

Páraelszívó beszerzés kapcsán az elsődleges szempont rendszerint az, hogy milyen típus beépítésére nyílik lehetőség. Építkezés alkalmával a kürtős páraelszívó, vagy például a sziget páraelszívó bizonyulnak a leginkább népszerűnek, hiszen ezek bonyolultabb beépítést igényelnek, sőt, sok esetben az elvezető rendszer is külön kiépítést igényel. Más a helyzet a kihúzható páraelszívókkal, vagy a fali változatokkal, melyek kisebb, praktikusabb megoldásnak bizonyulnak.

A kivezetésen túl a méret sem elhanyagolható, hiszen nem mindegy, mekkora konyha áll rendelkezésünkre, illetve a főzőfelület milyen méretekkel bír. Ezekről mindenképp érdemes tudnia, ha páraelszívót tervez vásárolni. A fali páraelszívók tulajdonképpen a hagyományos megoldásnak számítanak, amelyek rendszerint 50 cm-es változatban elérhetőek. A sarok páraelszívók, miként nevükből is adódik, sarokba szerelhetőek, és a rusztikus otthonokba kitűnő választásnak bizonyulnak.

A sziget páraelszívók nem csak konyhasziget fölé javasoltak, hanem akkor is, ha a főző önmagában képez egyfajta szigetet. A pultba integrálható megoldások elegáns és korszerű elemeknek számítanak. A korábbiakban már említett, kürtőbe épített páraelszívók nem a kis panelkonyhákba javasoltak, hanem sokkal inkább akkor, ha nagyobb helyiség áll rendelkezésre a konyhai tevékenységhez. A mennyezetbe építhető páraelszívókat az amerikai konyhás megoldással kialakított ingatlanokba javasolják a szakemberek.

S hogy elsősorban miért választja a mai kor vásárlója ezen berendezések valamelyikét? Nyilvánvalóan az ételszag és a pára kiküszöbölésének érdekében. Ez utóbbi egyébként az egészséges belső mikroklíma megőrzésében is szerepet játszik. Ha nem kerül ugyanis elvezetésre a főzéssel keletkezett pára, akkor az hajlamos lecsapódni a hideg falfelületeken, a hőhidak közelében. Innentől pedig akár néhány nap, és kialakulhatnak a penészfoltok, melyek akár a helyiséget rendszeresen használók egészségére is rányomhatja a bélyegét. A páraelszívók ma már elérhető áron beszerezhetők, előnyeikhez pedig kétség sem férhet.

(x)

Címkék#hirdetés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában