PR-tartalom

2024.03.05. 10:11

Hasznosítsd személy- és vagyonőr képzettséged Dunaújvárosban!

A személy- és vagyonőr képzettséggel rendelkező munkavállalók kiváló esélyekkel indulnak a munkaerőpiacon, hisz szolgálataikra megannyi vállalatnál és intézménynél mutatkozhat igény. Természetesen ezen lehetőségek Dunaújvárosban is elérhetőek lehetnek, így mindenképpen érdemes figyelemmel kísérniük a város álláskínálatát a szakma iránt érdeklődőknek!

PR cikk

Személy és vagyonőr állás Dunaújvárosban

Forrás: freepik.com

Milyen feladatokat látnak el a személy- és vagyonőrök? 

A személy- és vagyonőrök több fontos feladatot is ellátnak a biztonság és a helyszíni rend fenntartása érdekében. Konkrét tevékenységi körüket jelentős mértékben meghatározza, hogy pontosan mit őriznek és milyen környezetben tevékenykednek, ugyanakkor általánosságban az alábbi feladatoknak tesznek eleget:

  • Térfigyelés és felügyelet: Alapvető felelősségük, hogy figyeljék a rájuk bízott területet, személyes formában, illetve adott esetben kamerákon keresztül is. Biztosítják, hogy csak azok tartózkodjanak a területen, akiknek engedélyük van rá, valamint azonosítják az esetleges gyanús tevékenységeket.
  • Beléptetési ellenőrzés: Gyakran tevékeny szerepet vállalnak a be- és kiengedések lebonyolításában, valamint útbaigazítást nyújtanak az érkező vendégek/ügyfelek számára.
  • Rendszeres járőrözés: Bizonyos időközönként járőrtevékenységet is folytatnak, így biztosítva a különböző incidensek, bűncselekmények megelőzését. 
  • Biztonsági rendszerek felügyelete: Rendszerint monitorozzák a biztonsági kamerákat, riasztórendszereket és egyéb biztonsági eszközöket, felügyelve azok megfelelő működését. 
  • Vészhelyzetek kezelése: Közbeavatkoznak, ha bármilyen rendellenes helyzetet vagy konfliktust tapasztalnak, megteszik a megfelelő intézkedéseket, valamint amennyiben szükséges, értesítik a hatóságokat.
  • Kommunikáció és ügyfélszolgálat: Mindemellett a személy- és vagyonőrök bizonyos értelemben kapcsolattartói feladatokat is ellátnak, hisz az emberek sok estben hozzájuk fordulnak útbaigazításért, különböző információkért. 

Persze ezen teendők csupán általános leírást adnak a vagyonőrök felelősségeiről, a konkrét feladataikat nagyban befolyásolja a munkavégzésük helyszíne. Ezen helyszínek pedig rendkívül változatosak lehetnek, hisz irodaházakban, állami intézményekben, bevásárló központokban, különböző rendezvényeken és még számos egyéb területen is alkalmaznak személy- és vagyonőröket. 

Elhelyezkedési lehetőségek személy- és vagyonőrként Dunaújvárosban

A személy- és vagyonőrként történő elhelyezkedésre természetesen Dunaújvárosban is bőven adódhat mód. Erről tanúskodik a DunaujvarosAllas.hu weboldala is, ahol már több alkalommal is előfordultak ilyen jellegű pozíciók: https://dunaujvarosallas.hu/allasok/orzes-vedelem. Arra is volt példa, hogy nem kimondottan biztonsági őrt, hanem inkább portás-recepcióst kerestek. A lehetőségek tehát adottak lehetnek, éppen ezért érdemes figyelemmel kísérni az említett portál felületét. 

Az elvárásokat tekintve, a személy- és vagyonőr állások esetében alapvető elvárás a személy- és vagyonőr végzettség megléte, aminek megszerzése körülbelül 2-3 hónapot vesz igénybe. Ezenkívül a biztonsági eszközök helyes használata érdekében szükség lehet némi műszaki érzékre is. A személyes tulajdonságok kapcsán pedig a fizikai állóképeség, a jó kommunikációs- és együttműködési készség, a higgadtság, valamint a nagyfokú felelősségtudat bír kiemelt fontossággal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában