PR tartalom

2024.03.19. 13:10

Fizikai munkát keresel és érdekel a logisztika? Válogass Nagykanizsa raktáros álláslehetőségei közül!

A raktáros munkalehetőségek ideális választásként szolgálhatnak azok számára, akik érdeklődnek a logisztika tárolási folyamatai iránt, továbbá nem áll tőlük távol a fizikai munka sem. Ezek a pozíciók természetesen Nagykanizsa városában is gyakran elérhetőek, hisz a legtöbb vállalkozás rendelkezik saját raktárral, ahova folyamatosan keresik a lelkes munkaerőt.

PR cikk

A raktáros álláslehetőségek meglehetősen gyakori szereplői a nagykanizsai álláskínálatnak

Forrás: freepik.com

Milyen feladatokra lehet számítani raktáros pozícióban? 

A raktáros munkakörök betöltői több fontos feladattal is számolhatnak, amelyek az adott raktártól és munkakörnyezettől függően mutathatnak bizonyos eltéréseket, ugyanakkor általánosságban az alábbi teendőket foglalják magukban: 

  • Áruátvétel, szállítások előkészítése: A raktárosok egyik alapvető feladatát a beérkező áruk átvétele, lepakolása és raktárban történő elhelyezése jelenti. Emellett pedig természetesen a kimenő áruk összekészítésében is aktívan közreműködnek. 
  • Anyagmozgatás: Mindez számos anyagmozgatói tevékenységgel is együtt jár, amit általában targonca és/vagy kézi raklapemelők segítségével végeznek. 
  • Készletek nyomon követése: A raktárosoknak fontos felelőssége az is, hogy naprakészen tartsák a készleteket, valamint nyomon kövessék azok mozgását. Ez magában foglalja a be- és kiszállítások rögzítését, továbbá a készletnyilvántartások frissítését is. 
  • Minőségellenőrzés: A pozíció betöltői gyakran minőségellenőrzési tevékenységeket is végeznek, ily módon biztosítva a be- és kimenő áruk minőségi megfelelőségét és sértetlenségét. 
  • Raktári rend és tisztaság fenntartása: Mindemellett pedig a raktárosoknak gondoskodniuk kell a raktárak tisztaságáról és rendezettségéről, valamint a biztonsági előírások betartásáról is.

Milyen lehetőségek adódhatnak az elhelyezkedésre Nagykanizsán?

A raktáros álláslehetőségek meglehetősen gyakori szereplői a nagykanizsai álláskínálatnak. Erről tanúskodik a város álláspiacával foglalkozó NagykanizsaAllas.hu weboldala is, ahol már több alkalommal is elérhetőek voltak ilyen jellegű pozíciók a raktározás, logisztika álláskategória alatt. 

A legtöbb esetben a korábbiakban bemutatott tipikus raktári teendők ellátásához kerestek munkavállalókat, ugyanakkor arra is volt példa, hogy egy másfajta feladatkört is magában foglalt a pozíció. Példának okáért egy korábbi hirdetésben gépkocsivezető-raktárost kerestek, ahol a raktáros kötelezettségek mellett fuvarozói feladatok is az állás velejárói voltak. Összességében tehát meglehetősen változatos hirdetésekkel lehet találkozni az említett állásportál felületén. 

Kik pályázhatnak eséllyel a raktáros állásokra? 

A raktáros állások követelményei meglehetősen változatosan alakulhatnak. Sok esetben csupán betanított fizikai munkáról van szó, amelyekre szinte bármely elhivatott és szorgalmas álláskereső eséllyel pályázhat. Máskor viszont – ha a felelősségek nagyobbak és széleskörűbbek – alapvető elvárás lehet a középfokú végzettség megléte, illetve a felhasználói szintű számítógépes ismeretek is.

Emellett a követelménylistában a targoncás jogosítvány meglétére vonatkozó kikötés is gyakran helyet kap, amit az anyagmozgatói tevékenységek tesznek szükségessé. A személyes tulajdonságok kapcsán pedig jellemzően a pontosság, a rendszerszemlélet, a felelősségtudat és a jó állóképesség bír kiemelt fontossággal. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában