PR tartalom

2024.02.16. 11:09

Ezekben a vendéglátós pozíciókban helyezkedhetsz el Vácon és környékén

A vendéglátás egy meglehetősen sokrétű terület, ahol szinte folyamatos az igény az új munkaerőre, így megannyi lehetőség adódhat az elhelyezkedésre országszerte. Nem jelent kivételt természetesen Vác és környéke sem, ahol a helyi éttermek, cukrászdák, italozók és egyéb vendéglátóhelyek ugyancsak gyakran hirdetik meg betöltetlen pozícióikat. Mutatjuk, melyek a leggyakoribbak!

PR cikk

Pultos állás Vác - VacAllas.hu

Forrás: freepik.com

Pultos/felszolgáló

A váci vendéglátós állások között a pultos pozíció az egyik leggyakoribb lehetőség, amely sok esetben egy felszolgálói szerepkörrel is egybe van kötve. Ezt alátámasztja a váci és környékbeli álláspiacra fókuszáló VacAllas.hu kínálata is, amelynek felületén korábban már több ilyen típusú álláshirdetés is szerepelt. Ezeket a lehetőségeket általában éttermek, italozók, fagyizók és ehhez hasonló vendéglátós egységek hirdették. 

Az eltérő tevékenységi területből fakadóan bizonyos különbségek is mutatkozhatnak ezen állások kapcsán, ugyanakkor az alapvető tevékenységi kört jellemzően hasonló feladatok teszik ki. Ebbe beleértendő például a vendégfogadás, azaz a beérkező vendégek üdvözlése, valamint a segítségnyújtás többek között az étlappal/itallappal kapcsolatban, vagy az aktuális ajánlatokat illetően.

A pultos-felszolgálónak továbbá feladata, hogy felvegye a rendeléseket, adott esetben pedig el is készítse azokat, például, ha italokról van szó. Ezt követően természetesen szervírozza a megrendelt ételt/italt, illetve később a fizettetést is lebonyolítja. Ezenfelül pedig felelőssége, hogy folyamatosan figyelemmel kísérje az étel- és italkészletet, jelezze, ha a készlet fogyását tapasztalja, valamint fokozott figyelmet fordítson munkakörnyezete rendben tartására is. 

Cukrász

A cukrász pozíció szintén azon munkalehetőségek egyike, amely már több alkalommal is feltűnt az említett váci állásoldal kínálatában. Ezen munkakörök esetében a mindennapi feladatokat természetesen a tipikus cukrászteendők jelentik, amelyeknek alapvető célja a magas minőségű és ízletes sütemények, desszertek és más édességek elkészítése.

A cukrászok továbbá felelősek a készletek kezeléséért is, vagyis biztosítják, hogy mindig elegendő legyen az alapanyagokból és a késztermékekből. Mindezen felül pedig gyakran pultos és kapcsolattartói feladatokat is ellátnak, aminek értelmében felveszik a rendeléseket, segítik a vásárlókat a termékek kiválasztásában, tanácsokat adnak az ízvilág és az elkészítési módokat illetően. Összességében tehát sokrétű feladataik vannak, amelyek ellátásához elengedhetetlen a szakmai képzettség és a technikai ismeretek, a pontosság és a precizitás, valamint nem utolsósorban a nagyfokú kreativitás. 

Ételfutár 

Mindezek mellett pedig akár könnyen elérhető, úgymond betanított munkákkal is lehet találkozni a vendéglátás álláskategóriája alatt. Az ételfutár állás például éppen ilyen, aminek esélyes megpályázásához általában csupán B kategóriás jogosítványra, vezetési rutinra és helyismeretre, valamint vendégközpontú hozzáállásra van szükség. A gépjármű tekintetében eltérőek az elvárások: van, ahol ez biztosított, máshol saját gépjárművel dolgoznak a futárok. 

A pozíció kapcsán az alapvető feladatot természetesen az ételek kiszállítása jelenti. Mindez persze egyéb kisebb teendőkkel is kiegészül, beleértve a vásárlókkal való kommunikációt, a fizettetést, vagy akár kisebb dokumentációk vezetését. Általánosságban ugyanakkor egy gyorsan megtanulható munkakörről beszélünk az ételfutár állások esetében. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában