Szponzorált tartalom

2023.12.22. 20:00

Kereskedelmi munkalehetőségek Hatvanban és környékén

A kereskedelem területén az álláslehetőségek színes választéka érhető el országszerte valamennyi városban és településen. Ide értendő természetesen Hatvan és környéke is, ahol a kisebb és nagyobb boltok, továbbá egyéb kereskedelmi egységek meglehetősen gyakran hirdetnek nyitott pozíciókat.

Nool.hu

Forrás: freepik.com

Ebből adódóan pedig az állásportálok kínálata bővelkedik ezen lehetőségekben, beleértve például a HatvanAllas.hu weboldalát is, amely egy külön erre a településre specializálódott álláskeresői felület. A következőkben hozunk néhány példát az itt előforduló kereskedelmi munkákra vonatkozóan!

Sportruházati eladó
Sportruházati eladót már több alkalommal is kerestek a HatvanAllas.hu oldalán keresztül. Egy ilyen munkakörben többféle feladat is várhat a pozíció betöltőjére, beleértve például a vásárlók kiszolgálását. Ez magában foglalja többek között az áru kiválasztásában való segítségnyújtást, illetve a mérettel és a stílussal kapcsolatos tanácsadást is. A munkakörnek része továbbá a fizettetés, azaz a pénztárgépkezelés is.

Az eladónak a munkája során törekednie kell a vásárlói elégedettség biztosítására, illetve panaszok esetén azok hatékony kezelésére. Mindemellett pedig az üzleti célokról sem feledkezhet meg, amiket szem előtt tartva szükséges részt vennie a bolti kampányokban, és aszerint ajánlania az egyes ruházati termékeket.

Ügyfélszolgálati munkatárs
A kereskedelmen belül akár ügyfélszolgálatosként is adódhat elhelyezkedési lehetőség Hatvanban és környékén. Ebben a munkakörben a mindennapi feladatok a kommunikáció köré épülnek: egy ügyfélszolgálatos kapcsolatot tart a vásárlókkal, megválaszolja a kérdéseiket, kezeli a panaszaikat és reklamációkat, valamint adott esetben információt nyújt a visszatérítések vagy cserék lehetőségeivel kapcsolatban.

A pozíciónak továbbá részét képezheti a rendeléskezelés is, aminek során az ügyfélszolgálatos rögzíti a beérkező rendeléseket és követi azok státuszát a kiszállításokig. A munkáját általában más osztályokkal, például az értékesítési csapatokkal, raktárral és egyéb részlegekkel együttműködve végzi.

Üzletkötő, értékesítő
Mindezek mellett pedig az üzletkötői és értékesítői állások is gyakoriak az említett hatvani állásportál felületén. Ezen munkakörök feladatai a képviselt cég tevékenységi körétől függően mutathatnak bizonyos eltéréseket, ugyanakkor egyes teendők valamennyi esetben előfordulnak. Ilyen például a meglévő ügyfélkapcsolatok kezelése, valamint az új együttműködések kiépítése. Utóbbi során az üzletkötőnek a feladata, hogy felmérje a piaci lehetőségeket, árajánlatokat állítson össze a potenciális ügyfelek számára, továbbá tárgyalásokat bonyolításon le.

Eredményeiről dokumentációkat és nyilvántartásokat vezet, amiket rendszerint a megadott üzleti célokhoz mér. Egy értékesítőnek ugyanis sok esetben bizonyos célokhoz és számokhoz kell igazítania a munkavégzését, amelyek elérése a jövedelme és a karrierépítése szempontjából is kiemelt fontossággal bír.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában