Hirdetés

2023.10.16. 01:01

Természetes egészségőr – a sokoldalú moringa

A Moringa oleiferát évezredek óta alkalmazzák az egészségre gyakorolt pozitív hatásai miatt. A fának, amely Észak-Indiában őshonos, szinte minden részét elfogyasztják, vagy hagyományos gyógynövénykészítmények összetevőjeként használják fel. A levele számos fontos tápanyagot tartalmaz, igazi szuperélelmiszer. Nagyon gazdag egészséges antioxidánsokban és bioaktív növényi vegyületekben.

PR cikk

Forrás: Pixabay

A moringa levél több mint 90 vitamin és ásványi anyag kiváló forrása: sok más mellett tartalmaz B6, A és C-vitamin-t, fehérjét, karotinoidot, magnéziumot és vasat. Igazolt tejserkentő hatása van, ezért kismamáknak kifejezetten ajánlott. Idős korúak számára multivitaminként, sportolóknak pedig magas vas és kalciumtartalma miatt hasznos étrend-kiegészítő.

Őrleményét a hagyományos indiai orvoslásban (ájurvéda) már évezredek óta alkalmazzák. A moringa többek között hozzájárulhat a vércukorszint szabályozásához, a máj védelméhez, az öregedési folyamatok lassításához, az ízületi problémák és a vérszegénység kezeléséhez, az agyi funkciók javításához, valamint a magas vérnyomás és a szívbetegségek kockázatát is csökkentheti.

Egészséges bőr, nyugodt idegek

Néhány a moringa számos előnye közül: jótékony hatással lehet az idegrendszerre, fenntarthatja a nyálkahártya normál állapotát, javíthatja a bőr, a haj, a körmök és a kötőszövetek egészségét, támogathatja az immunrendszert, karbantarthatja a csontokat, a fogakat és az ínyt. Rendszeres fogyasztása segítheti az energiatermelő anyagcserét, a megfelelő izomfunkciót, az idegrendszer egészségét, csökkentheti a fáradtságot, elősegítheti a kardiovaszkuláris gyógyulást és az egészséges véralvadást. Fenntarthatja az optimális vércukorszintet, vérnyomás- és keringésszabályozó hatásával gátolhatja az érelmeszesedést, általános regenerálóként és enyhe nyugtatóként is alkalmazható.

A moringa levele gazdag antioxidánsokban. Ezek olyan vegyületek, amelyek a szervezetben lévő szabad gyökök ellen hatnak. A szabad gyökök magas szintje oxidatív stresszt okozhat, amely olyan krónikus betegségekkel jár, mint a szívbetegség és a 2-es típusú cukorbetegség.

A magas vércukorszint súlyos egészségügyi problémákat okozhat, a diabétesz mellett növelheti a szívbetegségek kockázatát is, ezért fontos az egészséges határokon belül tartani. A moringa erre is kiváló, rendszeres fogyasztásával csökkenthető a vércukorszint.

Forrás: Pixabay

Moringával a gyulladások ellen

A gyulladások a szervezet természetes válaszai a különféle fertőzésekre vagy sérülésekre. Ez az alapvető védelmi mechanizmus komoly egészségügyi problémává válhat, ha hosszú ideig fennáll.

A tartós gyulladások számos krónikus betegség jelei lehetnek, beleértve a szívbetegségeket és a rákot.

A moringa elpusztíthatja a kórokozókat, beleértve a baktériumokat, gombákat, vírusokat és parazitákat. Gátolhatja a krónikus gyulladások által okozott problémákat is, csökkentheti az immunrendszeri rendellenességeket, a gyógyszermellékhatásokat vagy az élelmiszer-adalékanyagok káros hatásait. Segíthet az autoimmun betegségek, például a rheumatoid arthritis, az atópiás dermatitis és a sclerosis multiplex kezelésében is.

A szárított és őrölt moringa levelekből készült por enyhe ízű, ezért sokféle módon fogyasztható, könnyen beépíthető az étrendbe. Kiváló energizáló és emésztésjavító teát készíthetünk belőle, de egyszerűen hozzáadhatjuk az ételekhez is. Szórjuk a saláták, tészták tetejére, adjuk kenyértésztához, főtt rizshez vagy akár rántottához.

Ezen a linken rendelhet Moringa termékeket!

Vitaminokat és egyéb étrend-kiegészítő termékeket az alábbi linkről rendelhet >>

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában