Hirdetés

2023.10.20. 09:49

Hova érdemes elrepülni egy kiadós késői vakációzásra?

Ha tombol az ősz, vagy támad a fagy, akkor két lehetőség áll rendelkezésre. Az egyik a tűrés. Elviselni azt, ami van, és várni a nyarat, vagy legalábbis a tavaszt. A másik opció ennél jóval izgalmasabb, és úgy hangzik, hogy elrepülni az őszi vagy téli szünetben, esetleg mindkettőben olyan távolra, ahol a nyár még mindig tárt karokkal várja a felé szárnyalókat. Utóbbi forgatókönyv csak egy pici szervezést igényel, és kedvezőbb anyagi feltételekkel valósítható meg, mint ahogy azt a legtöbben gondolják.

PR cikk

Forrás: envato

A semmiből nőtte ki magát, s lábai előtt hever a világ!

A leírás vélhetően pontosan körvonalazza azt a történetet, amit Dubai magáénak tudhat. A sivatag kietlen homokviharaiból egyszer csak feltűnt egy város. Nyilván az egyszer csak, mint időjelző, európai szemmel értendő, hiszen valójában kőkemény munka áll emögött. De tény, hogy míg sokáig ez a vidék lakatlannak, sőt lakhatatlannak tűnt, addig jelenleg ott tartunk, hogy világszerte több tízmillióan ülnek repülőre azért, hogy a saját szemükkel nézhessék meg az ottani csodavilágot. Nagyon távoli, nagyon más, mind kulturálisan, mind attitűd tekintetében, ám ezért annyira ellenállhatatlan. S többek között ezért nagyszerű célpont akkor, amikor idehaza túlságosan hidegek a mindennapok. A Dubai repülőjegy jó előre is lefoglalható, ezért a járuékos költségek nem okozhatnak problémát. Abszolút tervezhető a vakációzás egésze, és itt elsősorban a kiadás mértékére gondolunk. Az eSky oldaláról néhány kattintást követően kosárba tehető az az utazási konstrukció, azaz az a jegy, ami minden egyéni igénynek megfelel.

A szervezkedést megéri minél előbb elkezdeni. Nyilván, ha az elutazás egy ad hoc ötlet, akkor nincs mit tenni, de még ekkor is határozottan pénztárcabarát ajánlatok csíphetőek el. Ellenben, ha rendelkezésre áll némi idő a tervezésre, akkor a jegy is előbb beszerezhető, ez pedig minden esetben jelentős pénzbeli előnyt hoz magával. Az itt megspórolt muníció könnyedén felhasználható helyben a különböző belépőjegyek kifizetésekor. Mert akad egy-két olyan program, amit semmiképpen sem célszerű kihagyni, mint például a tevén lovaglás, vagy a vízi parkban lubickolás.

Family of three vacation in European vacation
Forrás: envato

Télből a télbe menni is vonzó lehet?

Bármennyire furcsának is tűnik, de igen. Attól függ, hogy hol van szintén tél, mert tény, hogy a szomszéd kisváros nem annyira csábító, mint mondjuk London vagy Párizs. Márpedig a repülőjegy ezekbe a városokba is megvásárolható. Maga a repülőút kifejezetten rövid, úgyhogy még azoknak is ildomos elgondolkodni a kimozduláson, akik egyébként nem rajonganak túlzottan a repülésért.

A tél nem elkerülhető ezekben a helyzetekben, ez igaz, tehát a megszökés az évszak elől nem játszik. De valamit valamiért alapon a tél olyan varázslatos, dértől csillogó, fehérben ragyogó oldala ismerhető meg, ami eddig az ismeretlenség homályába veszett. Mert a tél is más, ha az ember nem itthon, hanem Párizsban didereg. A hideg is másképpen bújik a bőr alá, ha azt Londonban vagy Barcelonában teszi.

Aki nem szereti a tömeget, sőt határozottan viszolyog tőle, annak ez az a periódus, ami a legtökéletesebb, már ami az elutazást illeti. Azzal persze sohasem érdemes számolni, hogy a világvárosok utcái üresen konganak, de az tény, hogy sokkal élhetőbb, levegősebb, természetesebb az atmoszféra, mint nyáron főszezonban.

Family of three vacation in European vacation
Forrás: envato

Télből télbe vagy télből nyárba?

Az, hogy kinek melyik a szimpatikusabb, abszolút egyénfüggő. Aki mindenképpen menekülne a hideg elől, annak megéri kicsit hosszabb utat bevállalni a fellegek felett, de akinek elég némi levegőváltozás, annak Európa is varázslatos élményeket kínál. S amúgy akár mindkettő megtapasztalható – egyik az őszi, másik a téli szünetben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában