Hirdetés

2023.08.23. 09:38

Mérnöki, műszaki és villamossági álláslehetőségek Tatabányán

A műszaki irányultságú szakemberekre országszerte nagy igény mutatkozik, ami alól természetesen Tatabánya sem jelent kivételt.

PR cikk

Mérnöki, műszaki és villamossági álláslehetőségek Tatabányán - TatabanyaAllas.hu

Forrás: TatabanyaAllas.hu

Ilyen típusú pozíciók az alábbi hivatkozáson egyebek mellett a TatabanyaAllas.hu álláskínálatában is elő szoktak fordulni: https://tatabanyaallas.hu/allasok/mernok-muszaki-villamossagi. Érdemes erre a portálra is kiterjesztenie az álláskeresését annak, aki a műszaki tudását kamatoztatná a városban. A következőkben bemutatunk néhányat a megjelenő lehetőségekből!

Gépészmérnök

Gépészmérnök pozíció megjelenésére volt már példa a TatabanyaAllas.hu kínálatában. Egy, az erősáramú hálózatok tervezése és kivitelezése mellett vízgépészettel is foglalkozó tatabányai céghez kerestek munkavállalót ebbe a munkakörbe. Betöltésével többek között olyan tevékenységek jártak együtt, mint például az uszodák, strandok és gyógyfürdők vízgépészeti kivitelezésében való közreműködés, az aquaparkok és csúszdaparkok technológiai szerelése, valamint a vízkezelő rendszerek kialakítása. 

Ezen feladatok ellátásához pedig főiskolai/egyetemi mérnöki végzettségre (gépész vagy építész), továbbá a tervező programok ismeretére volt szükség. A tapasztalat tekintetében nem volt elvárás, akár pályakezdők is eséllyel jelentkezhettek. Fontos követelmény volt ugyanakkor a B kategóriás jogosítvány megléte, a műszaki rajzok és tervrajzok olvasási képessége, illetve a nagyfokú műszaki érdeklődés. 

Műszaki koordinátor

Műszaki koordinátor pozíció ugyancsak fellelhető volt már a tatabányai állásportál felületén. Teraszfedéssel és könnyűszerkezetes csarnokok értékesítésével foglalkozó vállalat hirdette ezt a lehetőséget, amely többek között olyan feladatokkal járt, mint a projektkoordináció és a terepmunka támogatása, a beszerzési tevékenységek elvégzése, a partnerekkel való folyamatos kapcsolattartás, a dokumentációk naprakészen tartása, a költségek nyomon követése, illetve a különböző adminisztratív tevékenységek ellátása.

Az esélyes pályázáshoz pedig minimum középfokú végzettségre (a műszaki képesítés előnyt jelentett), német és/vagy angol nyelvtudásra, valamint B kategóriás jogosítványra volt szükség. Emellett a személyes tulajdonságok kapcsán kiemelt jelentőséggel bírt az ügyfélcentrikus hozzáállás, a magabiztos fellépés, illetve a kiváló szervező-, problémamegoldó- és kommunikációs képesség is. 

Villamosmérnök

Végezetül a villamosmérnöki hirdetésekről sem feledkezhetünk meg, amelyek megjelenése szintén nem példa nélküli a TatabanyaAllas.hu kínálatában. Az egyik ilyen lehetőségnél például áramszolgáltatói hálózatok engedélyezési és kivitelezési terveinek az elkészítéséhez, a légvezetékes és kábeles hálózatok rekonstrukciójához, valamint a közvilágítási hálózatok létesítéséhez kerestek villamosmérnököket. Egy másiknál pedig az elektromos rendszerek hatékony üzemeltetése és karbantartása, illetve a beszerzésekben és beruházásokban való közreműködés volt a feladat. 

Természetesen a villamosmérnöki végzettség mindkét esetben alapvető elvárás volt. A tapasztalat viszont nem, így pályakezdők is eséllyel jelentkezhettek. Ezzel együtt azonban a nyelvtudás, a felhasználói szintű számítógépes ismeretek, továbbá a megbízható és precíz munkavégzés képessége ugyancsak nélkülözhetetlen követelménynek bizonyult. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában