Szponzorált tartalom

2022.12.16. 09:01

Több mint 160 millió forintból növelte hatékonyságát a B&B Salgó Kft.

A B&B Salgó Kft. az elmúlt két évben 161 millió forintból hajtott végre hatékonyságnövelő beruházást. A cég minap egyik csarnokában tartotta meg ünnepélyes keretek között a GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021 azonosító számú pályázat zárórendezvényét.

Forrás: B&B Salgó Kft.

Bodnár Béla, a B&B Salgó Kft. ügyvezetője köszöntőjében elmondta: cégük tavaly a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program pályázatán 70 százalékos támogatással 112 millió forint állami és uniós forrást nyert fejlesztési célokra. 

– A B&B Salgó Kft. tevékenységi köre a közmű- és útépítési munkákat érinti, ezért fontos, hogy megfelelő és modern munkagépekkel rendelkezzünk. A támogatásnak köszönhetően korszerű eszközökkel bővíthettük meglévő állományunkat, melyek növelik kapacitásunkat, nagyobb pályázatokon való részvételt biztosítanak, továbbá a kivitelezési munkákat is gyorsabbá és hatékonyabbá teszik – tette hozzá az ügyvezető.

Forrás: B&B Salgó Kft.

Kiemelte: a beszerzett eszközök között található egy JCB 210 X LC típusú lánctalpas kotrógép, amelyet jelenleg az eddigi legnagyobb gépükként tartanak számon. Emellett kettő JCB 4 CX Plus típusú kotró-rakodó géppel, amely az eddig használt 3 CX típusú járműveik továbbfejlesztett típusa, valamint egy mobil pofás törőgéppel is gazdagodott a gépparkjuk. Utóbbit az adott munkaterületen szakembereik egyből tudják használni a földmunkák során keletkező beton, aszfalt és egyéb szilárd törmelékek aprítására és újrahasznosítására. 

– Az új gépeket a beszerzést követően azonnal munkába is állítottuk. Általuk olyan nagyobb feladatokat is sikerült elvállalnunk, mint például a kazári egykori téesz-telep terület építés-előkészítő munkái, ahol közel 8500 m3 beton útburkolatot és vasbeton műtárgyat kellett elbontanunk, ledarálnunk és deponálnunk – ismertette az új eszközökkel járó előnyöket Bodnár Béla.

Forrás: B&B Salgó Kft.

Az ügyvezető beszédében rávilágított, hogy a jelentős eszközbeszerzés mellett a projektben egy 30 kW-os napelemes rendszerrel is ellátták a salgótarjáni szerelőcsarnok tetejét, amely biztosítja a cég telephelyének áramellátását. A törőgéphez kapcsolódóan pedig egy képzést tartottak, melyen három dolgozójuk szerzett kőtörő-, őrlő- és aprítógép kezelői képesítést. 

– A rendelkezésünkre álló forrást úgy érzem, maximálisan sikerült cégünk tevékenységére és a piaci viszonyokra, a meglévő és várható megrendelői igényekre optimalizálva felhasználnunk. Ahol kellett, korszerűsítettünk, ahol pedig arra volt szükség, kiegészítettük az erőforrásainkat – hangsúlyozta Bodnár Béla, aki szerint üzleti partnereik együttműködése és dolgozóik elhivatottsága is nélkülözhetetlen volt a projekt sikeréhez. 

Forrás: B&B Salgó Kft.

A zárórendezvényen Fekete Zsolt, Salgótarján polgármestere elmondta: a városban évek óta elismert és pozitív a megítélése a B&B Salgó Kft. munkásságának. 

– A cég több megbízást nyert már el a nógrádi megyeszékhelytől is, s bátran mondhatom, hogy a kivitelezett munkák minőségben és határidőben egyaránt példaértékűek voltak – húzta alá a városvezető.

Forrás: B&B Salgó Kft.

Kiemelte: ha az önkormányzat a jövőben pályázatot nyerne a városi utak, a járdák vagy a vízelvezetések felújítására, akkor a B&B Salgó Kft. a jelenlegi fejlesztéseknek köszönhetően még nagyobb eséllyel indulhat a közbeszerzési versenyben. A polgármester szerint egy helyi és közismert cég gyarapodása különösen fontos a térség versenyképességének növeléséhez is.

Forrás: B&B Salgó Kft.

Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke aláhúzta: a fejlesztések elengedhetetlenek ahhoz, hogy a Nógrád megyében élők boldoguljanak, s a fiatalok is helyben telepedjenek le. Mint mondta: a megyei vezetés ezért mindig is kiemelten támogatta a nógrádi cégek beruházásait, hiszen ez lehet az egyik kulcsa a térség fejlődésének. 

– Modernebb gépekkel gyorsabbá és hatékonyabbá válik a munka, mellyel a cég több nyereséget termel, s ezáltal több fizetést tud adni a dolgozóinak. Az eszközbeszerzés mellett az energetikai rész is a projekt fő motorját képezte, mely azért fontos, hogy ne legyenek kitettek az energetikai szolgáltatóknak. Az újrahasznosításra és a környezetvédelemre pedig felgyorsult világunkban még inkább oda kell figyelni a mindennapi munka során – részletezte a beruházás előnyeit a megyei elnök.

Forrás: B&B Salgó Kft.

Hozzátette: Nógrád megye akkor tud előrelépni, ha az itt tevékenykedő szolgáltató és termelő cégek versenyképessé válnak, s fel tudják venni a harcot a közbeszerzésben induló más megyék vállalkozásaival szemben. 

– Ma a háború, az energiaválság, az aszály és a járvány sok nehézséget jelent, de a jövőre fel kell készülni. E beruházás pedig a jövőt jelenti a cégnek, a dolgozóknak és Nógrádnak is – hangsúlyozta Skuczi Nándor, aki a nógrádi vállalkozókat arra buzdítja, hogy merjenek pályázni és nagyot álmodni.

Forrás: B&B Salgó Kft.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában