Békepárti kiállás

2024.05.28. 11:07

Mobilplakát-kampányt indított a CÖF-CÖKA

A békepárti kiállás fontosságára figyelmeztető, június 8-ig tartó mobilplakát-kampányt indított a Civil Összefogás Fórum és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) – jelentette be Heizler Norbert, a CÖF-CÖKA országos koordinátora kedden Budapesten.

MW

A több mint tízéves fennállása alatt a CÖF-CÖKA minden sorskérdésben hallatta a hangját

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

A sajtótájékoztatón felidézte: több mint tízéves fennállása alatt a CÖF-CÖKA minden sorskérdésben hallatta a hangját, hozzátéve, a békét akaró civilek szavára minden korábbinál nagyobb szükség van napjainkban.

A civil lakosság békét akar, mindenáron. Nem engedhetjük, hogy a háborúpártiak győzedelmeskedjenek 

– fogalmazott, kiemelve: június 9-én nem egyszerűen az Európai Unió (EU) parlamentjének összetételéről döntünk, hanem arról, hogy „az EU vezetői a béke vagy a háború pártján álljanak”.

A koordinátor elmondta: két plakátokkal és hangosbeszélővel felszerelt teherautójuk egyike vidéken, míg a másik Budapesten járja majd az utakat, mert „a fővárosban zajló események is a békét kell, hogy tükrözzék”.

A jelenlegi vezetés mintha egy városon belüli háborút akarna az emberek között – mondta, példaként hozva fel a kerékpárosok és az autósok szembeállítását, vagy „azt az anarchiát, ami a közterületeket jellemzi”.

A békepárti kiállás mellett a fővárost járó kocsi a béke mellett a városházi korrupció felszámolását, felelős városgazdálkodás megteremtését, a közlekedési káosz helyett átgondolt döntéseket, tiszta utcákat, gondozott zöld parkokat, a külső kerületekre is kiterjedő városfejlesztést, valódi közbiztonságot, a főváros kulturális kínálatának növelését követeli, valamint szorgalmazza „a háborúskodás helyett a kormánnyal való együttműködést a budapestiek érdekében”.

Elmondta azt is: a vidéket járó teherautó hangszórója a békére szavazásra, a bevándorlás helyett az európai gyermekvállalás támogatására, az EU szuverén nemzetek érdekszövetségévé tételére, az uniós bürokrácia hatalmának ellenőrzésére, virágzó gazdasági kapcsolatok kialakítására, erős nemzeti hadseregeken alapuló, önmagát megvédeni képes európai haderő kialakítására, a tagországok kettős mérce helyetti egyenlő elbírálására biztat, „gender helyett családtámogatást”, uniós cenzúra helyett szólás- és véleményszabadságot szorgalmaz.

Heizler Norbert arra is kitért: a szombati békemenet résztvevői békét követelnek majd, hiszen az egész világnak békére van szüksége.

Simicskó István: Brüsszelben békepárti fordulatra van szükség

Békepárti fordulatot sürgetett az Európai Unióban (EU) a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) parlamenti frakcióvezetője a Facebook-oldalán kedden.

Simicskó István a videós bejegyzésben felidézte, hogy több mint két éve tart az orosz–ukrán háború, és szerinte az egész nyugati világ háborús pszichózisban szenved, a magyar kormány pedig az egyetlen, amely a kezdetektől fogva a mielőbbi békekötés szükségességét hangsúlyozza.

A kormánypárti politikus úgy fogalmazott: ennyi idő elteltével nemhogy a két háborús fél közötti enyhülés nem indult el, hanem a NATO-tagországok vezetői is egyre-másra „felelőtlen kijelentésekkel dobálóznak”, amely a konfliktus elhúzódását, sőt az észak-atlanti katonai szövetség háborúba sodródásának veszélyét jelenti.

Simicskó István kifejtette, hogy az indulatok gerjesztése helyett a valós helyzet reális felmérésére, a korábbi hibás döntések felülvizsgálatára és kellő bölcsességre volna szükség, tekintettel arra, hogy – mint fogalmazott – a brüsszeli szankciós politika nem működött, Oroszország nem hátrált meg, és a számolatlanul küldött fegyverek és pénz csupán a háborút táplálja, a bizonytalanságot növeli, valamint az Ukrajnában élők szenvedését hosszabbítja meg.

Nemcsak az ott élő emberek, hanem az európaiak biztonsága, jövője a tét, amelyet csak higgadt és előrelátó, békepárti hozzáállással lehet megőrizni, mondta a volt honvédelmi miniszter. Azonnali fegyverszünetet és béketárgyalásokat szorgalmazott, kiemelve, hogy nincs szükség még több halott katonára, megnyomorított családokra és földig rombolt településekre.

„Oroszország a legnagyobb atomhatalom, ezért el kell kerülni, hogy az orosz–ukrán konfliktus világháborúvá alakuljon, mert ez könnyen bolygónk pusztulását jelentené” – hangsúlyozta.

Elmondta, hogy a Fidesszel szövetségben azért dolgoznak, hogy megóvják a családokat, a gyermekeket és Európa népeit az esztelen öldökléstől.

Brüsszelben békepárti fordulat kell – hangoztatta Simicskó István, aki a Fidesz–KDNP-re való szavazásra buzdított.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában