Toborzó

2024.02.21. 19:07

Honvédelem: a keleti megyékből jelentkeztek legtöbben a tatai tüzérek közé (videó)

Jól sikerült a honvédség országos toborzókampánya – számol be róla a Kemma.hu. A honvédelem kiemelt szerepét jelzi, hogy távoli vármegyékből is sokan érkeztek a tatai tüzérek kötelékébe, ahová Borsodból és Szabolcsból jelentkeztek a legtöbben.

MW

Kiderült, hogy az ország mely pontjáról jelentkeztek a legtöbben az MH. Klapka György 1. Páncélosdandárhoz tüzérnek. Az állomfizetésként ígért bruttó 737 ezer forint sok fiatal fantáziáját megmozgatta a honvédelem lehetősége mellett– írja a Kemma.hu

A honvédelem lehetősége mellett a magas fizetés is vonzó volt
Fotó: Viszló Balázs / Forrás: 24 Óra / Kemma.hu

Legtöbben Budapestről jelentkeztek a tatai tüzérek közé, de alig maradt le utána Komárom-Esztergom, illetve Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye, de Borsod-Abaúj-Zemplénből is sokan választották a honvédséget hivatásuknak. Ezeket az adatokat az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság osztotta meg közösségi oldalán, ahol kiemelték, hogy Kelet-Magyarországról is nagyon sokan jelentkeztek Tatára tüzérnek. 

A honvédelem számára fontos a jó stratégia

A számok is jól bizonyítják, hogy jó stratégiát választott a Magyar Honvédség, hiszen ezúttal nem a toborzóirodában várták a fiatalok jelentkezését, hanem az ország számos pontján megjelentek a „nagyvasak”. Így testközelből láthatta mindenki, mire számíthatnak azok, akik Tatára jönnek. Mint arról korábban a Kemma.hu is beszámolt, Dombóváron, Balassagyarmaton, Szekszárdon, Székesfehérváron, Miskolcon is találkozhattak a PZH 2000-es önjáró lövegekkel és a tatai tüzérekkel az érdeklődők. 

A legtöbben Komárom-Esztergomból (57) és Szabolcs-Szatmár-Beregből (55) jelentkeztek vármegyei szinten.

Országosan Budapest vezet, 60 jelentkezővel. A legkevesebben Nógrádból (7), Vasból (10), valamint Somogyból (12) adták be a jelentkezésüket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában