Üzenet

2023.12.27. 14:26

Honvédelmi miniszter: a veszélyek korát éljük mások rossz döntései miatt

Szembe kell néznünk vele, hogy a veszélyek korát éljük másokok rossz döntései miatt - jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf a hivatalos Facebook oldalára feltöltött videónyilatkozatában szerdán.

MW

Katonák az első, magyar igények szerint fejlesztett Leopard 2A7HU harckocsi, Leguan 2HU hídvető és Wisent 2HU műszaki vontató átadásán a tatai Klapka György 1. Páncélosdandár laktanyájában 2023. december 14-én

Forrás: MTI

Fotó: Bodnár Boglárka

Szalay-Bobrovniczky Kristóf úgy fogalmazott, hogy a 2023. év Európának háborúkat, migrációt, vele terrorveszélyt és robbanásközeli társadalmi feszültségeket hozott. Mint mondta, a háborúpárti politika, a "vég nélküli fegyverszállítás", a "bátorított és finanszírozott migráció", a bevándorlással megjelenő társadalmi feszültségek, a biztonsági kockázat és a terrorveszély mind olyan rossz döntés, amely Magyarországot is érinti.

Nem veszünk részt a háborúban, de felkészülünk Magyarország és a magyar emberek védelmére - hangsúlyozta a miniszter. Hozzátette: a veszélyek korában "nem tehetjük fel a kezünket".

Magyarország békéjéért és biztonságáért meg kell erősíteni az ország védelmi képességét - emelte ki. Mint mondta, ennek része a modern high-tech, a fiatalos haderő építése, a toborzás, a katonák kiképzésének fejlesztése, az anyagi megbecsülés és a legmodernebb eszközök biztosítása. Hozzátette, hogy folytatják a hazai védelmi ipar fejlesztését és a "védelmi ipari térképre egyre több város kerül fel". Erre példaként említette Győrt, Gyulát, Kaposvárt, Várpalotát és Zalaegerszeget.

Szólt arról is, hogy "megvédjük a szuverenitásunkat azoktól, akik azt várják, hogy adjuk át nekik a döntéseket a magyarok sorsa felett".

Kijelentette, hogy "megvédjük határainkat és városainkat a bevándorlástól, bármilyen büntetéssel is fenyegetnek minket".

"Nekünk jó döntéseket kell hoznunk és erősödnünk kell, mert a békéhez erő kell" - zárta nyilatkozatát a honvédelmi miniszter.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában