Ténykérdés

2023.11.11. 09:19

Menczer Tamás: ha Ukrajnát felvennénk az EU-ba, akkor a háborút behoznánk a közösségünkbe (videó)

Ukrajna európai uniós csatlakozása is szerepel a nemzeti konzultáció kérdései között - derült ki a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkárának szombati facebookos videójából.

MW

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára sajtótájékoztatót tart

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Menczer Tamás a közösségi oldalán megosztott videójában azt mondta: Ukrajnában jelenleg háború van, tehát ha az országot felvennék az Európai Unióba, akkor a háborút behoznák a közösségbe, és az uniós források jelentős része is Ukrajnához kerülne.

Emlékeztetett arra is, hogy Ukrajnában elvették a nemzeti közösségek, így a magyar nemzeti közösség már meglévő, úgynevezett szerzett jogait, és ezeket a jogokat a mai napig nem adták vissza.   

"Ön szerint Ukrajnának helye van az Európai Unióban? Mondja el véleményét!" - fogalmazott az államtitkár.

Brüsszeli mesterterv Ukrajna csatlakozása

Ukrajna európai uniós tagsága felrázta a közélet minden szintjét. Komoly érvek sorakoznak amellett, hogy miért ne legyen Ukrajna uniós tag, amely sorból a kisebbségi politika, az óriási fokú korrupció és a balkáni országok arcul köpése csak egy-egy elemet jelentenek. Most a The Guardian jelentetett meg elemzést, amely szerint még ha az Európai Bizottság döntését az uniós vezetők a decemberi csúcson jóvá is hagyják, a tagsághoz vezető út bonyolult és nehézkes lesz - ismerteti a Magyar Nemzet.

A The Guardian elemzése jó képet ad arról, hogy Ukrajna tagfelvétele megnyitja a kapukat egy olyan előre tervezett gondolatmenet előtt, amelynek a végén hogy, hogy nem, ismét a nemzetállamok szerepének és szuverenitásának felszámolását készítené elő, amiben úgy látszik, hogy a nemzetközi sajtó támogatására továbbra is számíthat.

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában