Tény

2023.11.23. 17:56

Ahogy az várható volt: Gyurcsány jelöltje Karácsony

Választási megállapodásokat kötött a jövő évi önkormányzati választásra a Demokratikus Koalíció (DK) az MSZP-vel, valamint a Párbeszéddel - közölték a pártok csütörtökön közleményben az MTI-vel.

MW

Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt, Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke az ellenzék XV. kerületi kampányzáró rendezvényén 2019. október 12-én

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

A DK és Párbeszéd átfogó, országos megállapodást kötött Karácsony Gergely főpolgármester és a két párthoz tartozó, hivatalban lévő polgármesterek újbóli közös indítása érdekében.  

A DK és a Párbeszéd megállapodott közös polgármesterjelöltek indításáról is számos, jelenleg még nem ellenzéki vezetésű vidéki városban és fővárosi kerületben.

 Az egyezség része a Párbeszéd 14 pontos Zöld minimumprogramja is, amelyet a DK támogatásáról biztosított. 

A DK és az MSZP megállapodása az egész országban számos településre kiterjed, tartalmazza a két párthoz tartozó hivatalban lévő polgármesterek újbóli indítását. Emellett a két párt a jelenleg nem ellenzéki irányítású fővárosi kerületek és vidéki települések egész sorában döntött a polgármesterjelöltek támogatásáról. 

A megállapodásokat a pártok elnökségei hagyták jóvá. 

A DK, az MSZP és a Párbeszéd úgy látja, a megállapodások hozzájárulnak ahhoz, hogy a jövő évi önkormányzati választások után minél több várost, kerületet és települést közös ellenzéki polgármesterek és képviselő-testületek vezessenek. 

Felidézték, hogy 2019-ben is hasonló megállapodásokat kötöttek ellenzéki pártok, aminek eredményeként Budapest mellett magyar városok sorában győzték le a Fideszt. A három ellenzéki párt reményét fejezte ki, hogy jövőre nemcsak megismételni tudják a 2019-es sikereket, hanem újabb városokkal, kerületekkel bővíteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában