Gyanús befizetések

2023.07.03. 10:34

Feljelentést tettek a NAV-nál Karácsonyék legújabb kampányfinanszírozási botránya miatt

A főpolgármester által alapított 99 Mozgalom számláján több részletben ötszázmillió forint landolt, de kérdés, hogy a „mikroadomány” valójában kinek a pénze – írja a Magyar Nemzet.

MW

Karácsony Gergely főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városházán 2023. június 28-án

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Költségvetési csalás gyanúja miatt tett feljelentést a Karácsony Gergely fémjelezte 99 Mozgalom homályos finanszírozása ügyében egy magánszemély – tudta meg a Magyar Nemzet.

Egy titkosszolgálati jelentés szerint a mozgalom számlájára a főpolgármester egyik párttársa, Perjés Gábor fizetett be több részletben félmilliárd forintot, ám a pénz eredetéről semmit nem tudni.

A főpolgármester azzal védekezett, hogy mikroadományokból jött össze a rendkívüli bevétel. Fontos körülmény, hogy a 99 Mozgalom Egyesület finanszírozta 2021-ben Karácsony Gergely elbukott miniszterelnök-jelölti kampányát. Az már csak hab a tortán, hogy Perjés a mozgalom inaktívvá válása után közel egy évvel is jelentős, többmilliós tételeket fizetett be a 99 Mozgalom számlájára.

A Magyar Nemzetnek ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász arról beszélt, hogy a gyanús befizetések ügyében felvetődhet a pénzmosás gyanúja.

A teljes cikkért kattintson!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában