Illegális bevándorlás

2023.07.22. 20:55

Bakondi György: a 2015-ös Soros-terv megvalósítása zajlik

Egyre világosabban látható, hogy a 2015 óta tartó illegális migrációs hullám nem valamilyen véletlen folyamat, hanem a 2015-ben a Soros-tervben megfogalmazott praktika hosszú távú megvalósítása zajlik, egyfajta lakosságcsere - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

MW

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója A magyarországi migrációs és menekültügyi helyzet aktualitásai 2023-ban címmel tartott sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2023. február 17-én

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

 Bakondi György hozzátette, mindennek következményeit látni lehetett nemrég a franciaországi városokban vagy a németországi strandokon is. 

Bár néhány hónapja az Európai Unió és az Európai Néppárt néhány vezetője arról nyilatkozott, hogy szükséges lenne a külső határ őrizetének megerősítése, sőt talán indokolt lenne a műszaki határzár kiépítésének finanszírozása is, ezek a kijelentések végül csak nyilatkozatok szintjén maradtak 

- emlékeztetett. 

Ezt követően megjelent az Európai Unió migrációs csomagjára vonatkozó elgondolás, amelyet az EU belügyekkel foglalkozó tanácsa minősített többséggel megszavazott - idézte fel. 

Bakondi György elmondása szerint az eddigi gyakorlattól eltérően az Európai Bizottság, 

az Európai Parlament és az EU Tanácsa példátlan gyorsasággal megkezdte a háromoldalú egyeztetéseket a jogszabály előkészítése érdekében. 

A tervezet lényege, hogy legalizálnák az illegális bevándorlást, de úgy, hogy az embercsempészek által elindított illegális migráncsoportokat az európai uniós kutató-mentőszolgálatok átveszik, majd legálisan beszállítják Európába. Ez után következne a tervezet második eleme: a kötelező szétosztás - közölte. 

Bakondi György értékelése szerint 

a helyzet így nem a megoldás irányába mutat. 

Emlékeztetett: Orbán Viktor miniszterelnök a szombaton Tusnádfürdőn elmondott beszédében a migrációs kérdések hátterét vázolta, pár nappal ezelőtt pedig azt az alapelvet fogalmazta meg, hogy a határt őrizni kell, belépni csak annak lehet, aki már menekültstátuszt szerzett vagy érvényes úti okmánnyal, munkavállalási engedéllyel rendelkezik. 

Ez egy kézenfekvő és a magyar gyakorlatban is eredményes elgondolás - vélekedett a belbiztonsági főtanácsadó. 

Hozzátette azonban: ezt a megoldást valamilyen ok - a lakosságcsere terve, ideológiai megfontolások - miatt az EU és számos baloldali-liberális európai kormány nem támogatja. 

Pedig amennyiben az illegális bevándorlási csatornákat lezárnák, a folyamat befejeződne, a migránsok nem indulnának útnak, nem adnák oda az utolsó fillérjeiket is az embercsempészeknek - jelentette ki Bakondi György.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában