Tévúton

2022.12.14. 10:56

Nézőpont: az Európai Parlament többé már nem az európai polgárokat képviseli

Az Európai Parlament reformja soha nem volt aktuálisabb, mint ma – olvasható a Nézőpont Intézet blogjának friss bejegyzésben.

Roberta Metsola, az Európai Parlament elnöke (k) felszólal az Európai Parlament plenáris ülésének megnyitóján Strasbourgban 2022. december 12-én

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Julien Warnand

„Több mint egy éve fogalmazta meg a Nézőpont Intézet az Európai Parlament (EP) reformjára tett javaslatait, miután az EP intézménye letért eredeti útjáról: a nemzeti és az európai képviselet szétvált és szembefordult egymással; az Európai Parlament berkeiben megerősödő brüsszeli politikai osztály már nem a nemzeti, hanem a brüsszeli nyilvánosságnak akar megfelelni; az európai baloldal által ily módon foglyul ejtett EP pedig a Bizottságot és a Tanácsot zsaroló politikai eszközzé vált a föderalisták kezében”

– olvasható a Nézőpont blogfelületén megjelent legújabb bejegyzésben.

Az írás szerint „az Európai Parlament többé már nem az európai polgárokat képviseli, hanem az Európai Egyesült Államok projektjének vált a motorjává. Ennek a nagy baloldali tervnek útjában áll azonban a kisebb, közép-európai tagállamok érdekérvényesítése, többek között Magyarországé. Ezért határozták meg az utóbbi fél évtized európai belpolitikáját a szuverenista ellenállás letörésére tett baloldali erőfeszítések, amelyek kivétel nélkül az Európai Parlamentből indultak”.

„Az Európai Parlament reformja soha nem volt aktuálisabb, mint ma, amikor a bűnszervezetben és pénzmosásban való részvétellel, valamint az Európai Unió politikájának kiárusítással vádolják az európai baloldal több képviselőjét és tisztségviselőjét. A korrupciós botrány túlmutat a bűncselekmény tényén, hiszen leleplezi az Európai Parlament utóbbi években folytatott képmutatását is. Több mint négy éve igyekeznek minden erejükkel intézményesíteni a politikai furkósbotként használt jogállamisági mechanizmust, s nincs három hónapja sem, hogy elfogadta az Európai Parlament baloldali többsége azt a határozatot, ami szerint Magyarország korrupt és nem demokrácia. A lejárató jelentés támogatói között szerepeltek ráadásul a korrupciós botrányban érintett személyek is, többek között Eva Kaili, az EP szocialista alelnöke, Marie Arena, az EP emberi jogi albizottságának elnöke, Marc Tarabella szocialista EP-képviselő, vagy éppen Andrea Cozzolino, a szocialista képviselőcsoport koordinátora. Ma már a napnál is világosabb, hogy a parlamenti munkájuk során valójában nem a jogállamiság értékeinek védelme, hanem a politikai vagy éppen az üzleti haszonszerzés motiválja az EP baloldali többségét” – írja a blogbejegyzés szerzője, Flick László.

„Az Európai Parlamentnek ismét olyan ügyekkel kellene foglalkoznia, amelyek az európai polgárokat érdeklik, s nem olyan ügyeket kellene kreálnia, amelyeken keresztül saját hatáskörét igyekszik növelni. Ez csak úgy lehetséges, ha nem a brüsszeli buborékból bürokraták által, hanem az európai polgárok nézőpontjából a nemzeteket képviselő politikusok által hozzák a döntéseket”

– zárul a bejegyzés.

A teljes blogbejegyzést ITT olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában