ENSZ-közgyűlés

2022.09.20. 07:33

Szijjártó: felejtsük el a nyolcadik szankciós csomagot! (videó)

Európa jobban szenved az ukrajnai háborúra válaszul kivetett korlátozásoktól, mint Oroszország, ezért el kell felejteni a nyolcadik szankciós csomagot, az ugyanis csak tovább mélyítené a nehézségeket – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az ENSZ-közgyűlés magas szintű hetén, New Yorkban.

Forrás: Szijjártó Péter / Facebook

Fotós: MARTON_KIRALY

Szijjártó Péter azt szorgalmazta, hogy a világ használja ki most ezt a hetet, ugyanis a háborúnak csak tárgyalásokkal lehet véget vetni.

Az európai uniós kollégák most arra akarják felhasználni az ENSZ közgyűlését, hogy megfordítsák ezt a gondolkodásmódot és meggyőzzék az országokat a szankciók helyességéről. Ez azonban időpocsékolás. A világ valamennyi országa a bőrén érzi a szankciók gazdasági hatásait, ami világosan kijelöli a célt: most már a békére kell koncentrálnunk. Ennek szolgálatába kell állítani az ENSZ közgyűlését ahelyett, hogy narratívákat versenyeztetve eszkalálnánk a konfliktust – írta a külgazdasági és külügyminiszter.

„Azt kértem az európai uniós külügyminiszterek tanácsán itt, New Yorkban is, hogy felejtsük el a nyolcadik szankciós csomagot, felejtsük el a további szankciókat, felejtsük el az ársapkát, mert ezek mind tovább súlyosbítják az energiaellátási nehézségeket Európában” – húzta alá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában