Mávinform

2022.06.03. 10:45

Változik a vonatok, a HÉV és a Volánbusz-járatok menetrendje pünkösdkor

A kiemelt, forgalmasabb vonalakon a csúcsidőszakokban közlekedő InterCity vonatokhoz – a lehetőségekhez képest – több kocsit kapcsolnak, a helyjegy fogyásától függően – tudatta a vasúttársaság.

Változik a vonatok, a HÉV és a Volánbusz-járatok menetrendje pünkösdkor: a vonatok vasárnap az ünnepnapi, hétfőn a vasárnapi, kedden pedig már a munkanapi menetrend szerint járnak; a Volánbusz-járatok és a HÉV-ek közlekedési rendje is módosul – közölte a Mávinform pénteken. 

A kiemelt, forgalmasabb vonalakon a csúcsidőszakokban közlekedő InterCity vonatokhoz – a lehetőségekhez képest – több kocsit kapcsolnak, a helyjegy fogyásától függően – tudatta a vasúttársaság. 

Felhívták a figyelmet, hogy a várható jelentős utasforgalom miatt és a pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében érdemes a jegyváltáshoz igénybe venni az 5 százalékos kedvezményt nyújtó automatákat, vagy 10 százalékos kedvezménnyel az online jegyvásárlást a megújult Elvirán vagy a MÁV-mobilalkalmazásban. 

A már nem tanuló 26 éven aluliak a 33 százalékos hétvégi kedvezményt június 3-án, pénteken 10 órától 6-án éjfélig vehetik igénybe. A gyermekek, családosok, tanulók, diák- és felnőtt csoportok, nyugdíjasok is élhetnek a szokásos kedvezményeikkel – tették hozzá. 

Jelezték azt is, hogy a Technológiai és Ipari Minisztérium döntése szerint a pünkösdvasárnapra eső június 5-e helyett június 8-án (szerdán) éjfélig érvényesek a május havi és második félhavi bérletek a MÁV–Volán-csoport járatain. 

A háromnapos hétvége után, a keddi munka- és iskolakezdés miatt sokan egyszerre vennék meg új bérleteiket, de a meghosszabbított felhasználhatóságnak köszönhetően több nap áll rendelkezésre a júniusi bérletek megvásárlására, elkerülhető a sorban állás – írták. 

A Volánbusz járatai június 5-én, pünkösdvasárnap a munkaszüneti napon, június 6-án, pünkösdhétfőn a hét első iskolai előadási napját és munkanapját megelőző munkaszüneti napon érvényes  menetrend szerint indulnak. Június 7-én, kedden a hét első iskolai és munkanapja szerinti menetrend lesz érvényben – tájékoztatott a Mávinform. 

A MÁV-HÉV vonalain június 6-án, pünkösdhétfőn a munkaszüneti napokon érvényes menetrend szerint járnak a szerelvények. 

A menetrendek elérhetők a bkk.hu/menetrendek weboldalon és a BudapestGO utazástervezőben – írták. 

A Mávinform közölte azt is, hogy a Pünkösdi nyitott pincék elnevezésű rendezvény miatt Pécs és Palkonya között több kocsiból állnak a vonatok hétvégén.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában