Genderpropaganda

2022.04.13. 11:19

Hároméveseket érzékenyítene a floridai transznemű pedagógus

A floridai gyermekvédelmi törvényt ellenző tanár szerint a gyermekek már három éves koruktól alkalmasak arra, hogy a nemi identitásról, a szexuális irányultságról és a személyes névmásokról tanuljanak.

Egy transznemű, nem bináris általános iskolai tanár egy TikTokra felkerült videóban azt mondta, hogy a háromévesek elég idősek ahhoz, hogy tanuljanak a nemi identitásról, a szexuális irányultságról és a névmásokról. A tanárnő honlapja szerint ő maga egy Los Angelesben élő társadalmi igazságosságra nevelő személy, aki a they/them névmásokat használja, és azon dolgozik, hogy újraalkossa az általános iskolai tananyagot a társadalmi igazságosságra fókuszálva, és leckéket készítsen az identitásról, a sokszínűségről, az egyenlőségről – írja a V4NA.

Sziasztok! Én egy queer tanár vagyok, és nem támogatom a floridai törvényt

– mondta Skye Tooley a floridai gyermekvédelmi törvényről, amelynek célja a iskolás korú gyerekek aktivista pedagógusoktól való védelme.

A törvényjavaslat önmagában csak egy újabb módja az LMBTQ+ közösség megbélyegzésének. A három-négy éves gyerekek valójában tisztában vannak a nemi identitásukkal, még akkor is, ha még nem rendelkeznek a megfelelő nyelvezettel ahhoz, hogy kifejezzék a tudásukat. Továbbá nagyon is tisztában vannak azzal, hogy mik szeretnének lenni, de a heteroszexualitást már nagyon fiatalon, napi szinten erőltetik a gyerekeinkre a médián és a könyveken keresztül

– mondta Tooley.

A Floridában életbe léptetett törvény azonban korántsem alkalmas az LMBTQ+ közösség megbélyegzésére, mivel nem a szexuális kisebbségek életét, hanem a gyerekek felvilágosítását szabályozza, és megtiltja az érzékenyítésüket az iskolákban harmadik osztályos korig. A gyermekvédelmi törvény célja, hogy megakadályozza az genderpropaganda és a kritikus fajelmélet terjesztését az oktatási intézményekben.

„Azt mondani, hogy az óvodások és a kisiskolások nem állnak készen az ilyen témákra, valójában homofóbia és transzfóbia”, állítja a tanár. Mint mondta, a gyerekek „nagyon is készen állnak ezekre a témákra, és sokkal elfogadóbbak, mint a felnőttek, amikor ezekről a témákról kell beszélni. Beszélhetünk a nemekről és a névmásokról. Mindenről.”

Egy Twitterre feltöltött TikTok-videóban egy másik tanárnő, aki „genderfluid boszorkányként” azonosítja magát, azzal hencegett, hogy óvodáskorú gyerekeket oktat a szexualitásról és a nemi identitásról. „Emberek, ti mind azt hittétek, hogy őrültség arról tanítani a gyerekeket, hogy genderfluid vagyok” – mondta a tanárnő a videóban.

Tavaly elmagyaráztam nekik, hogy én nem vagyok Miss Lois vagy Mr. Lois. Csak Lois, mert nem vagyok se fiú, se lány. És ez mind szép és jó volt egészen októberig, amikor is elmagyaráztam nekik, hogy boszorkány vagyok

– mesélte az óvónő.

Borítóképünk illusztráció. Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában