Szépülnek a települések

2022.01.05. 10:57

Gyopáros: falvaink fejlődése az elmúlt három évben új lendületet kapott (videó)

Falvaink fejlődése az elmúlt három évben új lendületet kapott, a települések komfortosabbá, szebbé váltak - mondta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos szerdán a közösségi oldalára feltöltött videójában. Gyopáros Alpár hangsúlyozta: a program 2022-ben is folytatódik és tovább dolgoznak az élhető falvakért.

A kormánybiztos a videóban úgy fogalmazott, egy újabb sikeres és látványos eredményekkel teli időszakot a hátunk mögött hagyva léphetünk be a 2022-es esztendőbe.

A 2021-es év fejlesztéseiről szólva elmondta: 

tavaly a Magyar falu programban 15 pályázati kiírást és felhívást hirdettek meg, amelyek kedvezményezettjei az önkormányzatok, az egyházközségek és a falusi civil szervezetek voltak.

Ők százmilliárd forint támogatáson osztozhattak, amelyből országszerte csaknem 780 új, a falvak lakóinak kikapcsolódási lehetőséget biztosító közösségi tér jöhet létre. 

"Több mint 300 faluház felújítását támogattuk, 470-nél is több egészségügyi fejlesztésre irányuló nyertes pályázat született, amelyeknek köszönhetően orvosi rendelők szépülhettek meg, új, korszerű orvosi és védőnői eszközpark áll majd rendelkezésre és orvosi szolgálati lakások újulhatnak meg a falvainkban" 

- sorolta.

Hozzátette: óvodai fejlesztések is százas nagyságrendben valósulhattak meg, csaknem 160 óvodaépület felújítását és 681 óvodai játszóudvar, valamint köztéri játszótér fejlesztését támogatták 2021-ben.

Több mint 1300 falusi utca, kerékpárút, járda fejlesztése történt meg, és 418 új falubusz segíti majd a falugondnokok munkáját - mondta. Hozzátette: több mint 660 temetői infrastruktúrafejlesztés valósult meg és nagy számban tették lehetővé kommunális eszközök beszerzését is, így mintegy 900 kistelepülés válhat még takarosabbá a megvásárolt új munkaeszközök segítségével.

"Falvaink fejlődése az elmúlt három évben új lendületet kapott, a települések komfortosabbá, szebbé váltak. Jó hír, hogy 2022-ben is előre megyünk, tovább dolgozunk az élhető falvakért" 

- összegzett Gyopáros Alpár kormánybiztos.

 

Borítókép: Gyopáros Alpár (Balogh Zoltán/MTI)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában