Ország-világ

2021.07.10. 13:09

A Médiaszövetség is élesen elítéli a liberális uszítást

A teljes liberális médián végigsöpört a Dunántúli Napló elleni nyílt agresszív fellépés, miután a konzervatív lap szót emelt egy homoszexuális propagandaesemény ellen.

Terror a köbön – így értékelte a Magyar Nemzeti Médiaszövetség a Dunántúli Naplót és annak főszerkesztőjét ért támadást. A közlemény szerint a szövetség

élesen elítéli a liberális médiumok immár csúcsra járatott uszító, újságírókat megbélyegző, a másként gondolkodókat kirekesztő és fenyegető gyakorlatát.

„Szervezetünk határozottan fellép a véleményszabadság érvényre jutása mellett, és visszautasítjuk az egyre erősödő véleményterrort és a másság – jelen esetben a konzervatív gondolkodás – ellehetetlenítésére tett folyamatos törekvéseket” – írták, azt hangsúlyozva: egyre világosabb, újságírószakmáról ma már nehéz beszélni.

„Kötelességünk emlékeztetni a liberális bérbloggereket arra, hogy még nem is olyan régen az újságírók már csak a kollegialitás okán sem szálltak bele páros lábbal másként gondolkodó kollégáikba, céljuk pedig nem a másik megbélyegzése és lejáratása, hanem a vélemények ütköztetése volt. Szomorúan tesszük hozzá, hogy nem is olyan régen még az újságok és internetes oldalak tájékoztatni, nem pedig a tényektől elrugaszkodva vádaskodni igyekeztek” – foglalt állást a Médiaszövetség.

Felidézték: „Családi Nap”-nak nevezett homoszexuális propagandaeseményt szervezett az Emberség Erejével, a Budapest Pride és Amnesty International Magyarország Pécsett, amely több, kifejezetten gyerekeket célzó, „meseórákkal” és játékos feladatokkal tarkított programot is tartalmaz. Ezt ismertette a Dunántúli Napló és

ez ellen a propaganda ellen – nem pedig a homoszexuálisok, vagy a homoszexualitás ellen – emelte fel szavát publicisztikájában a lap főszerkesztője.

Szily Lászlónak a 444 blogon leadott rajtjelére ezután a teljes liberális médián végigsöpört a lap elleni nyílt agresszív fellépés, néhol egyenesen fasiszta uszításnak nevezve a konzervatív lap által közölteket.

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség mindig is igyekezett a szakmaiság képviseletére és újságíróközösség közös pontjainak megtalálására helyezni a hangsúlyt. Bár ez utóbbi szinte lehetetlen feladat, ezúttal Szily László egy korábbi dolgozatában írt minden szavával egyet tudunk érteni, amennyiben magára és a többi bérbloggerre értette: Aki ezeket az embereket és a mérgező lapjaikat nem zárja ki az életéből (…) az a szívderítő valódi világ helyett egy undorító, nyálkás és hazug fikcióban fog ragadni.” – zárul a közlemény.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában