Ország-világ

2021.01.29. 11:16

Orbán Viktor: Stumpf István koordinálja a felsőoktatás modellváltását

„Megállapodtam Stumpf Istvánnal, aki vállalta a felsőoktatási modellváltás koordinációját” – írta ki közösségi oldalán Orbán Viktor miniszterelnök pénteken. Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke elmondta: Stumpf István kormánybiztosként látja el a feladatot február elsejétől.

„Welcome back. Az egyetemek jövője Magyarország jövője. A következő évek legfontosabb programja az egyetemek korszerűsítése. Egész embert igénylő munka. Megállapodtam Stumpf Istvánnal, aki vállalta a felsőoktatási modellváltás koordinációját. István, üdv újra a fedélzeten!”

– fogalmazott bejegyzésében Orbán Viktor.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője, Havasi Bertalan arról tájékoztatott, hogy

Stumpf István február elsejétől kormánybiztosként látja el a felsőoktatási modellváltással és az új fenntartói modell működésével kapcsolatos kormányzati feladatok koordinációját; tevékenységét a miniszterelnök irányítja.

A kormánybiztos kinevezéséről és részletes feladatköréről szóló kormányhatározat várhatóan még pénteken megjelenik a Magyar Közlönyben – mondta a sajtófőnök.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában