Ország-világ

2021.01.18. 18:24

Fidesz: továbbra is csak panaszkodik és rosszindulatú kampányt folytat a főpolgármester

A párt budapesti szervezete szerint ilyenkor azon kellene dolgozni, hogy ne költse felesleges kiadásokra a budapestiek pénzét.

Továbbra is csak panaszkodik a főpolgármester, és rosszindulatú kampányt folytat a kormány ellen – vélekedett a Fidesz budapesti szervezete hétfőn Karácsony Gergely sajtótájékoztatójára reagálva.

Azt írták: Karácsony Gergelynek egyben igaza van, „valóban válságos időket élünk”. Ilyenkor azonban azon kellene dolgozni, hogy ne költse felesleges kiadásokra a budapestiek pénzét – fűzték hozzá.

Azt kérdezték: miért lesz drágább ötmilliárd forinttal a Lánchíd felújítsa, miért nem figyeltek oda a BKK reklámtenderénél vagy éppen a 3-as metró felújításánál. Ezekben ugyanis a sorozatos késlekedés és „szerencsétlenkedés” miatt csak 2020-ban milliárdok mentek el feleslegesen – írták.

Hangsúlyozták: a kormány idén 116 milliárd forintot biztosít Budapest működési kiadásainak fedezésére, és további több tíz milliárd forint fejlesztési támogatást is ad.

A főpolgármester hétfőn online sajtótájékoztatón jelentette be, hogy több kerülettel közösen indít tájékoztató kampányt Budapest helyzetéről a fővárosi önkormányzat, az akcióval erősíteni kívánják a város közösségét és rábírnák a kormányt a megszorítások felfüggesztésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában